Kentaro traži pola miliona eura odštete?!

N/FSBiH na mukama

Kentaro traži pola miliona eura odštete?!

Predstavnici agencije Kentaro, koji će obaviti sastanak sa čelnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, smatraju da su oštećeni, te su spremni tražiti odštetu.

Naime, čelnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine imaju potpisan ugovor o tv-pravima sa agencijom SportFive, s tim da postoji još jedan ugovor o prodaji tv-prava sa agencijom Kentaro. O ovome se već dosta dugo pisalo i pričalo, ali iz Kentara nisu reagovali, dok su u N/FSBiH izbjegavali odgovoriti na pitanje kako i zašto dva paralelna ugovora.

Kako SportSport.ba saznaje iz izvora bliskih N/FSBiH, agencija Kentaro postavila je zahtjev bh. savezu za odšetetom u visini od čak 500.000 eura, na ime nepoštivanja ugovora. Ova tražena suma iznosi četvrtinu godišnjeg budžeta N/FSBiH i ne treba biti ekonomista pa da se procijeni šta bi značilo da savez bude morao platiti traženi iznos.

Čovjek koji o spornim ugovorima u N/FSBiH, uz Muniba Ušanovića, najviše zna je član Predsjedništva Iljo Dominković, koji je za sada bez komentara na navode da Kentaro traži pola miliona eura odštete.

Drugi član Predsjedništva N/FSBiH Bogdan Čeko smatra kako bi najbolje bilo poništiti oba ugovora, i sa SportFive i sa Kentarom, ali je problem u realizaciji ove ideje to što je SportFive već uplatio dvije rate ugovora, pa bi u tom slučaju savez morao vratiti te već potrošene rate, plus što bi se vjerovatno plaćali i neki penali zbog raskidanja ugovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.