Kiks koji to nije

U Mostaru ne očajavaju

Kiks koji to nije

Nikakvog većeg uznemiravanja nema u redovima Plemića nakon jučerašnjeg remija s Borcem.

Jutro je donijelo lagani rekuperacijski trening, a sjajna atmosfera vladala je među igračima. Zrinjski je bio bolji, no malo sportske sreće, te sjajni Trkulja na golu Banjalučana bili su faktori koji su utjecali na zaustavljanje velike serije od sedam pobjeda. 

I sam Slišković je u najavi utakmice s Borcem, kao da je predosjetio, izjavio da nijedna serija ne traje vječno, pa da neće ni ova Plemića. Gosti su se predstavili u solidnom svjetlu, imali svoje prigode, no primarna orijentacija bila je sačuvati svoju mrežu, pa su u Banjaluku odnijeli veliki bod koji će im značiti dosta nakon rezultatske crne rupe u koju su upali zadnjih nekoliko kola. 

U Mostaru se sve već okreće prema susretu s FK Sarajevo koje je jučer slavilo na Tušnju, te s Musemićem polako ulazi u pravu formu. Možda je ovaj remi došao u dobar trenutak, jer nakon dosadašnjih posrtaja u pravilu su od strane Zrinjskog dolazile sjajne partije i pobjedničke serije. 

Od strane dosta medija ova "nula" s Borcem okarakterizirana je kao kiks, no u taboru prvaka to nitko ne doživljava tako. One floskule, "da je prvenstvo maraton, a ne sprinterska utrka" pod Bijelim Brijegom itekako su svjesni, te se sva pažnja usmjerava ka sljedećoj etapi, sljedećem usponu. 

Šest bodova pred pratnjom lijepa je zaliha, a tjedan dana dovoljno je vremena da se Sarajevo dočeka spremno i da se Zrinjski vrati na pobjednički kolosijek, nadaju se u Mostaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zdravstveni bilten ekipe se lagano popravlja. Jovića i Galića neće biti duže vremena, ali stasiti Jakovljević bit će na dispoziciji Sliškoviću za utakmicu protiv bordo tima, a u rotaciju je nakon dugog vremena upao i odlični Korejanac So, tako da ne treba sumnjati da će Plemići svog narednog protivnika dočekati potpuno spremni.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije