Kiks Sarajeva u Bijeljini, Željo korak od titule

Premijer liga za kadete

Kiks Sarajeva u Bijeljini, Željo korak od titule

E. Škorić

U zaostaloj utakmici 29. kola Premijer lige za omladince, kadeti Radnika i Sarajeva podijelili su bodove (1:1).

Sarajevo je moglo doći na prvo mjesto, no odigravši 1:1 u Bijeljini, bordo mladići samo su se izjednačili na vrhu sa Željezničarom i obje ekipe sada imaju po 75 bodova.

Arnes Junuzović je Sarajevu donio prednost u 19. minuti, a isti igrač je već u 38. minuti zbog dva žuta kartona morao napustiti teren, što je otežalo gostima u nastavku meča.

Ekipa koju predvodi Admir Hasančić nije izdržala do kraja, pa je Kemal Hasikić u 60. minuti postavio konačnih 1:1.

Do kraja su ostala dva kola, a Sarajevo dočekuje Krupu i ide u goste Olimpiku, dok će trenutno vodeći Željezničar ugostiti Olimpik, pa putovati u Vitez. Plavi moraju ostvariti obje pobjede ako žele ostati prvi i osvojiti titulu jer imaju bolji međusobni omjer od gradskog rivala s Koševa.

Radnik - Sarajevo 1:1 (Hasikić 60/ Junuzović 19)

Radnik: Maksimović, Jović, Ristanović, Hasikić, Jovanović, Vujić, Dujković, Božić, Knežević, Ar. Knežević, Nikić.

Sarajevo: Dizdarević, Sadiku, Islamović, Salčin, Junuzović, Imamović, Bešić, Sabljica, Alić, Nikolić, Đokanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi