Kiks Sarajeva u Prijedoru

Bordo tim remizirao sa Rudarom

Kiks Sarajeva u Prijedoru

E. Škorić

U prvoj utakmici 21. kola Premijer lige BiH Rudar i Sarajevo odigrali su utakmicu bez pobjednika (1:1).

Nakon teške utakmice u Tuzli, igrače Sarajeva dočekao je užasan teren u Prijedooru i veoma težak rival. Prijedorčani i dalje imaju za cilj da ostanu u ligi, pa su od prve minute 'ostavili srce na terenu'.

Sarajevo je imalo prvo šansu preko Cezara, koji je glavom šutirao, ali je Kozić bio siguran. Potom je Rudar preuzeo incijativu, no pravih šansi nije bilo do posljednjih pet minuta.

A onda dosta uzbuđenja u završnici prvog dijela. U 40. minuti dosuđen je penal za Sarajevo nakon što je Marić igrao rukom u svom šesnaestercu, ali udarac novopečenog bh. reprezentativca Harisa Duljevića zaustavio je golman Kozić.

Kazna je stigla ubrzo. Kramar je igrao rukom, a za razliku od Duljevića, Burazor je precizan sa 11 metara za veliko slavlje Prijedorčana.

Trener gostiju Miodrag Ješić nije bio zadovoljan na poluvremenu, pa je u igru poslao Leona Benku i Harisa Harbu.

Hrvatski napadač je pokazao da je zlatna zamjena. Praktično je u prvom dodiru s loptom zatresao mrežu Rudara za izjednačenje. U 50. minuti Kunić glavom puca preko gola Pavlovića na ubačaj Burazora.

Potom Jakupović opasno ubacuje s desne strane u peterac bordo tima, no jedan igrač domaćih ne uspijeva doći do lopte. Harba ne uspijeva najbolje da zahvati loptu glavom poslije centaršuta Duljevića u 56. minuti. 

U 61. minuti Duljević slabo šutira iz izgledne pozicije, pa lopta odlazi pored gola. Nije dovoljno jak bio ni udarac Benke u 70. minuti. Gosti su krenuli na sve ili ništa u posljednjih 15-ak minuta, no Rudar se nije predavao.

U 83. minuti umalo da Benko postane po ko zna koji put junak bordo navijača, ali je nakon sjajnog dodavanja Rustemovića, iskosa s lijeve strane, pogodio stativu. Rudar je imao dosta sreće.  Čak je Rudar i napadao u finišu, no ostalo je 1:1.



Rudar - Sarajevo 1:1 (Burazor 41/ Benko 46)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

RUDAR: Kozić, Pekija, Burazor, Antonić, Kantar, Jovičić, Jakupović, Pejić, Marić, Kunić, Erić.

SARAJEVO: Pavlović, Rustemović, Kovačević, Duljević, Cezar, Kramar, Barbarić, Bekić, Kallasi, Radovac, Simeunović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi