Kiks Želje u Gradačcu, Širokom bod u Sarajevu

Juniorska Premijer liga, 9. kolo

Kiks Želje u Gradačcu, Širokom bod u Sarajevu

M. Šljivak

Juniori Zrinjskog su i dalje vodeći tim Premijer lige BiH...

Plavi s Grbavice su u 9. kolu gostovali u Gradačcu kod Zvijezde, a na kraju je susret okončan bez pobjednika 2:2.

Dobro je Željo otvorio meč i činilo se kako će lagano doći do nove pobjede. Pogotkom Dženisa Beganović vodili su s 1:0 od 24. minute, ali se domaći tim nije predavao. 

Igrači koji su ušli s klupe Samer Suljić i Amer Muratović su za samo dvije minute od 62. do 64. preokrenuli rezultat za vodstvo Zvijezde od 2:1. Ipak, u samom finišu utakmice, tačnije u 86. minuti Tarik Handžić je spasio Željezničar poraza za konačnih 2:2.

Zanimljivo je bilo i u duelu Sarajeva i Širokog, gdje također pobjednika nije bilo (2:2). P

Pogocima Luke Juričića iz 14. i Nikole Leke u 65. minuti Široki je imao dva gola prednosti, ali je Sarajevo s dva pogotka Amara Burovića došlo do jednog boda.

Uvjerljiv je bio Borac protiv Radnika sa 4:0, dok je laganu pobjedu upisala i tuzlanska Sloboda koja je s 3:0 savladala Vitez. Juniori Čelika su pogotkom Muhameda Kulalića u 87. minuti savladali Drinu u Zvorniku s 1:0. Golom Đogića Travnik je savladao Olimpic.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Juniorska Premijer liga, 9. kolo:

Zvijezda - Željezničar 2:2 (Suljić 62', Muratović 64' / Beganović 24', Handžić 86')
Sarajevo - Široki 2:2 (Burović 78', 81' / Juričić 14', Leko 65')
Drina - Čelik 0:1 (Kulalić 87')
Borac - Radnik 4:0 (Zekanović 25', 58', Dujaković 33'p, Popović 54')
Sloboda - Vitez 3:0 (Skulić 10, 45', Kamberović 90')
Travnik - Olimpic 1:0 (Đogić 14')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.