Kiša pogodaka i titula za Slogu

Druga liga Sjever, 29. kolo

Kiša pogodaka i titula za Slogu

M. Šljivak

Sloga iz Siminog Hana osvojila je naslov prvaka Druge lige Sjever, te će se boriti za ulazak u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

Tim iz predgrađa Tuzle je u 29. kolu savladao Bosnu iz Mionice s 2:0, te su kolo prije kraja osigurali naslov najbolje ekipe na Sjeveru.

Poveli su u 18. minuti. Mirel Ibrahimović je pogodio za vodstvo, da bi Almir Omerović u 33. minuti dovršio posao, te je postigao gol za ispostaviće se konačnih 2:0.

Ovo kolo je bilo veoma efikasno. Postignut je čak 41 pogodak u osam utakmica, odnosno pet po utakmici, što je zaista izuzetno.

Najviše golova je postignuto u Živinicama i Srebreniku, po sedam. Slaven je pregazio Dinamo sa 6:1 uz četiri gola Mirnesa Salihovića, dok je Gradina s 4:3 pobijedila kalesijsku Bosnu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Druga liga Sjever, 29. kolo:

Dizdaruša - Svatovac 2:3
Gradina - Bosna Kalesija 4:3
Radnik - Priluk 1:2
Posavina - Mladost 4:2
Sloga S.H - Bosna Mionica 2:0
Slaven - Dinamo 6:1
Sloga Tojšići - Ingram 2:3
Prokosovići - Mramor 4:2

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi