Klis u derbiju bez problema protiv Posušja

Sigurna pobjeda domaćih za lidersku poziciju

Klis u derbiju bez problema protiv Posušja

S. Mlaćo

U derbi susretu 6. kola Druge lige FBiH grupa Jug nogometaši Klisa iz Buturović Polja deklasirali su na svom stadionu HŠK Posušje sa visokih 3:0.

Klis je bio bolji tokom cijele utakmice, dominirao, te zasluženo slavio pobjedu.

Domaći u vodstvo dolaze u 20. minuti kada Bern Šimunović pogađa mrežu Marka Galića. Na 2:0 povisio je u 52. minuti sa 11. metara Nedim Kudra, nekadašnji član Veleža, Željezničara, GOŠK-a, Igmana i Turbine iz Jablanice.

Konačnih 3:0 postavio je u 72. minuti iskusni Muamer Vila, dobro poznato lice sa bh. stadiona. Vila je nastupao za Rudar Kakanj, Orašje, Slogu Ljubuški, Turbinu, Branitelj, Olimpik, Čapljinu...

Klis je na ovaj način potvrdio sjajnu formu i sada se nalazi na liderskoj poziciji Druge lige FBiH sa 15 osvojenih bodova, dok je Posušje drugoplasirano sa 13.

FK Klis - HNK Posušje 3:0 (1:0)

FK Klis: Vrače, Ćosić, Šehić, Bitevija, Vila, Hakalović, Šimunović, Kudra, Habibija, Ramić, Makan.

HŠK Posušje: Galić, Bešlić, Jukić, Kukić, Pišković, Džeba, Mandurić, Vištica, Begić, Begić, Karamatić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi