Klubovi nastavili puniti kasu N/FSBiH

Zasjedala Disciplinska komisija

Klubovi nastavili puniti kasu N/FSBiH

Disciplinska komisija NS/FS BiH pod predsjedavanjem Nermina Kljajića na sjednici održanoj jučer u Sarajevu rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti

Najveći iznos u kasu krovne kuće bh. fudbala uplatit će tuzlanska Sloboda koja je kažnjena za 5.000,00 KM, a kazne također nisu zaobišle ni Borac, Sarajevo, Široki Brijeg i Željezničar. 

Kao razlog zbog kojeg je Sloboda kažnjena s pomenutim iznosom navedeno je kašnjenje u dostavljanju dokumentacije u postupku licenciranja za takmičarsku godinu 2017/18. BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

III kolo

Borac - Mladost,

FK Borac, novčana kazna u iznosu 4.000,00 KM (propusti u organizaciji utakmice, upotreba pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača, isticanje transparenata sa nesportskim sadržajem);

Sarajevo - GOŠK

FK Sarajevo, novčana kazna u iznosu 4.000,00 KM (propusti u organizaciji utakmice, upotreba pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača, isticanje transparenata sa nesportskim sadržajem).

IV kolo

Široki Brijeg - Čelik

NK Široki Brijeg, novčana kazna u iznosu 1.000,00 KM (isticanje transparenata sa nesportskim sadržajem);

Željezničar - Borac

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar, novčana kazna u iznosu 3.500,00 KM (propusti u organizaciji utakmice, upotreba pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača, isticanje transparenata sa nesportskim sadržajem).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi