Klubovi otkrivaju Baždarevićeve karte za Grčku
Foto: EPA

Na koga računa Baždarević?

Klubovi otkrivaju Baždarevićeve karte za Grčku

Evropski klubovi posljednjih dana "otkrivaju" Baždarevićeve karte za predstojeći kvalifikacijski duel sa reprezentacijom Grčke. 

Selektor fudbalske "A" selekcije naše zemlje će objaviti spisak 26. maja u sarajevskom hotelu "Evropa", a na njemu će se naći ukupno 29 igrača, od kojih će šestorica otpasti do utakmice s Grčkom. 

Na adrese klubova već se polako upućuju pozivi igračima za koje selektor Mehmed Baždarević smatra da su mu potrebni pri ovom okupljanju, a tako su, među prvima, pozvani Mato Jajalo i Toni Šunjić iz Palerma, Daniel Pavlović iz Sampdorije, te Dario Đumić koji nastupa za NEC Nijmegen. 

Koji će se igrači sve naći na spisku bit će službeno poznato u petak, kada će Baždarević i zvanično pročitati na koje će igrače računati u predstojećem duelu koji se igra 9. juna u Zenici.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Naša reprezentacija inače u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji se trenutno nalazi na trećem mjestu grupe "H" sa deset osvojenih bodova. Grčka je jedno mjesto iznad sa 11 bodova, a Belgija prvoplasirana sa 13. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi