Ko bi rek'o čuda da se dese: Krupa vlada Banjom Lukom

Ništa se ne dešava slučajno

Ko bi rek'o čuda da se dese: Krupa vlada Banjom Lukom

A. Beganović

U okviru 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran je banjolučki derbi u kojem je Krupa rezultatom 2:0 savladala Borac.

Prije nekoliko godina počeo je uspon Krupe čijim kormilom već nekoliko godina kormilare braća Ilić. Za kratko vrijeme iz "beton" lige Krupa je stigla do elitnog ranga takmičenja, a iako je svima bilo jasno da se u Krupi stvara jedna lijepa i zdrava priča, predviđan im je ekspresan povratak u Prvu ligu Republike Srpske.

No, Krupa je "poznavaoce" fudbalskih prilika u našoj zemlji razočarala, te je u svojoj prvoj sezoni uspjela izboriti plasman u Ligu za prvaka, a da se ništa ne događa slučajno, Slobodan Starčević i njegovi izabranici su potvrdili na otvaranju aktuelne sezone.

Nakon devet odigranih kola nalaze ne sa 4. mjestu tabele sa 15 osvojenih bodova, a jednu od najslađeih pobjeda u historiji Krupa je zabilježila za vikend.

U goste je "maloj" Krupi stigao "veliki" Borac na čijem je čelu je ne tako davno bio jedan od braća Ilić, Draško, čije su ideje o oporavku Borca su u Banjoj Luci dočekane na nož. 

Nije Draško očajavao, iako je jedan od rijetkih koji je vlastitim novčanim sredstvima pomagao Borcu, napustio je klub bez mnogo pompe i svoje kapacitete usmjerio je prema ekipi iz malog mjesta nadomak Banja Luke. Njegov odlazak iz Borca, pokazat će vrijeme, legao je Krupi kao kec na desetku, a pobjedu protiv Borca i dosadašnji dio sezone za SportSport.ba je kratko prokomentarisao Dragomir Ilić.

"Šta mogu reći osim da sam sretan zbog nova tri boda. Dočekali smo naše uvažene goste na najbolji način, stadion je bio prilično popunjen, a niti jednog incidenta nije bilo", istakao je Dragomir Ilić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zahvalio bih se ovim putem čelnicima Borca, kao i fudbalerima ovog tima na korektnosti. Velika je stvar za Banja Luku da danas ima ovaj derbi. Mi smo prezadovoljni sa nova tri boda koja su nas gurnula u gornji dio tabele, no naš cilj se zna. Ostanak u društvu najboljih je jedino što nas zanima i mislim da smo na dobrom putu, a ako se ukaže prilika za nešto više znat ćemo je iskoristiti. Borcu želim sve najbolje u nastavku sezone i vjerujem da će brzo prebroditi manju rezultatsku krizu.", dodao je Ilić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi