Ko će naslijediti Barbarića? Amar Osim najveća želja Plemića

Aktuelni bh. prvak traži trenera

Ko će naslijediti Barbarića? Amar Osim najveća želja Plemića

Piše: A. Pašić
Posljednji poraz Zrinjskog od Metalleghea (0:2) rezultirao je odlaskom Ivice Barbarića sa kormila mostarskog kluba. 

Barbarić je Zrinjski preuzeo na polusezoni kada se vodeći tim bh. prvenstva razišao s Vinkom Marinovićem. U svom drugom mandatu Pod Bijelim brijegom je sjedio šest utakmica, ostvarivši dvije pobjede, remi i poraz u prvenstvu, te dva četvrtfinalna Kup poraza od Širokog Brijega. 

Nakon jučerašnje utakmice Barbarić je preuzeo odgovornost na sebe i saopštio da odlazi, a na čelnicima kluba sada je teška zadaća pronalaska njegovog nasljednika koji će u vatru skočiti za dvije sedmice kada starta Liga za prvaka. Odlaskom Barbarića se, kao što je uobičajeno, počelo špekulisati sa nekoliko imena, a kako SportSport.ba nezvanično saznaje, želja čelnika aktuelnog bh. prvaka je Amar Osim. 

Karizmatični Brko sa Grbavice, kako mu tepaju, je bez angažmana otkako je napustio Katar i, objektivno gledajući, je jedno od rijetkih imena koje može spasiti potonuće mostarskog broda. 

Povodom cijele priče pokušali smo kontaktirati alfu i omegu Zrinjskog, Danka Šulentu, međutim na naše pozive nije odgovarao. 

Bilo kako bilo, biće zanimljivo pratiti razvoj situacije, a Plemićima je reprezentativna pauza došla u najbolje moguće vrijeme. 


Premijer liga BiH