Ko će platiti potrošeno?
Koferi se spakovali, krenulo se u Tursku. Na račun saveza, naravno

Čelnici N/FSBiH uživaju, a dugovi se gomilaju

Ko će platiti potrošeno?

U vrijeme kada UEFA i FIFA prijete isključivanjem bh. fudbala iz svih takmičenja, kada prevareni partneri dižu milionske tužbe protiv Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, čelnici bh. kuća fudbala bezbrižno putuju i dalje troše novac iz kase saveza.

Tako je siva eminencija N/FSBiH, u likovima članova Predsjedništva Ilje Dominkovića i Sulejmana "Torabi" Čolakovića, te nezamijenjivog Muniba Ušanovića, otputovala u Antaliju, zajedno sa našim reprezentativcima i naravno o trošku saveza, kako bi pet dana uživali u blagodetima plaćenog smještaja, dnevnica i ko zna sve čega.

Nije nikakva tajna kako čelnici N/FSBiH o trošku saveza putuju na svako gostovanje fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na put vode ljubavnice, rođake i sumnjive "poslovne partnere". Sve to plaća savez. Upravo onaj savez koji je u dugovima do guše, kojem prijeti suspenzija i bankrot i protiv kojeg se dižu tužbe u kojima se potražuju multimilionski iznosi.

Tako, recimo, Kentaro zahtijeva odštetu u visini od šest miliona eura jer su Iljo Dominković i Munib Ušanović odlučili potpisati još jedan ugovor o prodaji TV-prava sa drugom agencijom, SportFive. U N/FSBiH pokušali su ovo sakriti kao zmija noge, ali ne ide to tako. Ne žele komentarisati, a sve što predsjednik N/FSBiH ima za reći po ovom pitanju je: "Nisam ja Torabi".

Zato "Torabi" Čolaković ne propušta nijednu priliku da o trošku saveza vidi malo svijeta. Valjda su u Antaliju otišli kako bi dali podršku našim reprezentativcima, koji večeras igraju sa Poljskom.

Ostaje pitanje ko će platiti milionske dugove? Ko će platiti sva silna putovanja? Ko će odgovarati pred zakonom za milionske pronevjere novca? Svi znamo ko je odgovoran, pitanje je hoće li oni i odgovarati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.