Ko će u niži rang: Metalleghe, Vitez ili Čelik?

Posljednje kolo Lige za opstanak

Ko će u niži rang: Metalleghe, Vitez ili Čelik?

Danas se s početkom u 17 sati igraju tri posljednje utakmice Lige za opstanak, nakon kojih će biti poznat i drugi putnik u niži rang.

Već je odavno jasno da od naredne sezone u Premijer ligi nećemo gledati Olimpik, a danas ćemo saznati i ko će se pridružiti Vukovima sa Otoke na putu u 1. ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

Pred posljednje, 10. kolo situacija je sljedeća: Metalleghe se nalazi na 11. mjestu sa 31 bodom i trenutno je u najlošijoj poziciji od ova tri kluba, Vitez je 10. sa 32 boda dok najveće šanse za opstanak ima Čelik koji se nalazi na devetom mjestu sa 34 boda.

Istini za volju, Čelik u posljednjem kolu ima i najzahtjevniju utakmicu jer će gostovati Širokom Brijegu, ali je poznato da ekipa sa Pecare odavno nema rezultatskih imperativa u Premijer ligi. Zeničani bi u slučaju osvajanja jednog boda sigurno izborili opstanak, koji je prilično izvjestan i u slučaju poraza, ali jasno je da u Čeliku ne žele kalkulisati i da će svim silama pokušati doći barem do remija i ne zavisiti od rezultata preostale dvije utakmice.

Vitez u posljednjem kolu gostuje davno prežaljenom Olimpiku i pobjedom na Otoci bi sigurno proslavio opstanak u društvu najboljih. U nekim kalkulacijama, Vitez može zadržati premijerligaški status čak i ako izgubi, ali onda će zavisiti od toga šta će napraviti Metalleghe. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ekipa iz Jajca gostuje Mladosti u Doboju kod Kaknja i tu će joj igrati samo pobjeda. Tim Mate Neretljaka nije siguran u opstanak čak ni ako dođe do sva tri boda, pa će sigurno osluškivati rezultate iz Sarajeva i Širokog Brijega.

Sve tri utakmice posljednjeg kola Lige za opstanak igraju se s početkom u 17 sati, uz tekstualni prenos uživo na SportSport.ba. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti