Ko će večeras nastaviti pobjednički niz?

Derbi se igra na Grbavici

Ko će večeras nastaviti pobjednički niz?

Takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine polako ulazi u samu završnicu. Danas i sutra se igra svih osam utakmica 27. kola, nakon kojeg bi mnogo toga moglo biti jasnije.

Prve dvije utakmice ovog kola igraju se u Vitezu i Sarajevu, gdje se sastaju Vitez i Čelik, odnosno Željezničar i Zrinjski.

Meč na Grbavici će, bez ikakve sumnje, biti derbi ovog kola. Sastaju se dvije ekipe koje su posljednji ligaški poraz doživjele još početkom novembra i koje igraju u najboljoj formi. Željezničar je u Premijer ligi posljednji put poražen 1. novembra od Rudara (1:0), a od tada je nanizao 12 mečeva u kojim je upisao samo dva remija i deset pobjeda, od kojih devet u nizu. Zrinjski je u seriji od 11 utakmica bez poraza u kojim je također upisao devet pobjeda i dva remija. Plemići su posljednji put izgubili 8. novembra od Slobode (2:1), a sada su u seriji od pet uzastopnih pobjeda i sve ukazuje da nas na Grbavici očekuje sjajan duel.

Ova dva tima imaju dugu historiju međusobnih okrššaja. Željezničar je daleko uspješniji tim od Zrinjskog na Grbavici, ali je posljednji ligaški duel ova dva tima na Željinom stadionu završio pobjedom Plemića od 2:0. Mostarci su također slavili i u prvom ovosezonskom duelu Pod Bijelim brijegom, kada su nakon velikog preokreta trijumfovali sa 2:1.

Zrinjski ima šampionske ambicije i na Grbavici želi osvojiti barem bod, dok Plavi pred svojim navijačima žele upisati desetu prvenstvenu pobjedu u nizu. Dok Mostarci drže prvo mjesto i koračaju prema titulu, Željezničar se grčevito bori za Evropu, ulog u ovom susretu je ogroman i nečiji pobjednički niz će večeras sigurno biti prekinut... Meč na Grbavici počinje u 20 sati, uz direktan prenos na Areni Sport.

Prvu utakmicu 27. kola odigrat će Vitez i Čelik, a mnogo veći imperativ ima domaći tim. Vitez se bori za opstanak i samo je dva boda iznad opasne zone, dok je Čelik u sredini tabele i siguran je u očuvanje premijerligaškog statusa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitežani imaju tri uzastopna poraza i danas će učiniti sve kako bi prekinuli crnu seriju i konačno došli do tri vrijedna boda. Utakmica na Gradskom stadionu u Vitezu počinje u 17 sati.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi