"Ko god je birao trenutni novac, trebao je bolje razmisliti"

Jagodić o odnosima Slobode i Sloge Simin Han

"Ko god je birao trenutni novac, trebao je bolje razmisliti"

S. Mlaćo

Nešto više od mjesec dana ostalo je do početka nove sezone Prve lige Federacije BiH.

 Jedan od glavnih kandidata za osvajanje prvog mjesta zasigurno će biti Sloga iz Simin Hana, koja je veoma kvalitetno pojačala, a ta lista još nije zatvorena.

Bogati Azmir Husić ne štedi novac, pa će Sloga imati respektabilnu momčad. Poznato je da je Husić svoj projekat pokušao u Slobodi, ali to nije dugo trajalo, pa se okrenuo timu iz Simin Hana.

Do sada je između ostalih doveo i bivše igrače Slobode Samira Efendića, Ivana Kostića, dok je Jovo Kojić u posljednji čas umjesto na dogovoreni potpis ugovora na Tušnju skrenuo za Simin Han i tamo potpisao.

Jasno je da stvorilo "zategnute" odnose između Slobode i Sloge, a za komentar cjelokupne situacije zamolili smo šefa stručnog štaba Tuzlaka Vladu Jagodića.

"Bio sam sa nekim igračima, želio sam određene da zadržim, ali oni biraju svoj put. Ja im samo mogu poželiti sretan put, a to kada neko izabere Slogu umjesto Slobode, vjerovatno ima neki razlog. Neću nikada reći da igrači ne trebaju ići u Slogu, ali ću reći da je Sloboda jedan od velikana bh. fudbala i ko god da je birao trenutni efekat i trenutni novac, trebao je bolje razmisliti. Svima želim sve najbolje, a ja ću sve učiniti da sa grupom igrača koja je ostala ostvarim cilj. Drago mi je da je Mehmedagić shvatio ono u što sam ja vjerovao, a to je da će se opredijeliti da ostane, kao što sam to očekivao i od Efendića. Ipak, svako bira svoj put i ja im želim sreću", jasan je bio Jagodić u razgovoru za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li će već u narednoj sezoni Sloga i Sloboda voditi premijerligaške derbije, ili se možda sastati već ove sezone u Kupu BiH ostaje nam da vidimo.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti