Ko je kako glasao!

Od nas se ništa ne može sakriti

Ko je kako glasao!

A. Beganović

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj je bilo prisutno 14 članova jedna od glavnih tačaka bil je novi Statut na čijem usvajanju insistiraju UEFA i FIFA.

Podsjetimo, kada je došlo na red glasanje o tome da li će prihvatiti uvođenje jednog predsjednika ili će ostati Predsjedništvo, osam članova IO je diglo ruku i glasalo za održavanje sadašnjeg stanja, jedan je bio suzdržan, dok su samo petorica glasala za uvođenje jednog predsjednika, a SportSport.ba vam donosi imena onih koji su bili za ostanak Predsjedništva,, kao i imena onih koji su bili za uvođenje jednog predsjednika, te ime suzdržanog.

Za ostanak predsjedništva na čelu FSBiH glasali su:
Bogdan Čeko, Marjan Jelić, Živko Marjanac, Slaviša Vujić, Ranko Cvijić, Josi Bevanda, Ivan Perić i Miroslav Ćorić, za jednog predsjednika bili su Sulejman Čolaković, Mensud Bašić, Muhidin Raščić, Suad Salihbašić, Mirsad Ibrišimbegović, dok je suzdržan bio Iljo Dominković.

Također treba naglasiti da se na sjednici IO glasalo i o legalnosti izbora u Federalnom savezu, odnosno u tri kantona (Sarajevo, Travnik, Mostar). Dva člana IO (Dominković, Čolaković) smatraju da su izbori bili legalni, Bogdan Čeko, Marjan Jelić, Živko Marjanac, Slaviša Vujić, Ranko Cvijić, Josi Bevanda, Ivan Perić i Miroslav Ćorić, pak smatraju da su nelegalni, dok su Mensud Bašić, Muhidin Raščić, Suad Salihbašić i Mirsad Ibrišimbegović bili sudržani.

Na kraju treba istači da je u pojedinim momentima sjednica bilo dosta žučno, pogotovo nakon glasanje za ostanak Predsjedništva, kada je Rodoljub Petković rekao Mensudu Bašiću da je izigrao dogovor glasajući za jednog predsjednika.

Bilo kako bilo, sudbina bh. fudbala sada je u rukama delegata Skupštine, koja će se održati 29. marta u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.