Ko su kandidati za novu vladu bh. fudbala?

SportSport.ba vam donosi imena 26 kandidata

Ko su kandidati za novu vladu bh. fudbala?

A. Beganović

U četvrtak će biti održana Izborna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj će delegati između ostalog izabrati članove, te predsjednika, prvog i drugog potpredjednika Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Nakon što su u proteklim mjesecima održani izbori u kantonalnim, područnim, te fudbalskim savezima Federacije BiH i Republike Srpske u četvrtak je na programu i Skupština Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Skupštinu čini 60 delegata i to 40 iz Fudbalskog saveza Federacije BiH i 20 iz Fudbalskog saveza Republike Srpske koji će od ponuđenih 26 izabrati 13 članova Izvršnog odbora u koji su po automatizmnu ušli predsjednici NS FBiH i FS RS, Irfan Durić i Mile Kovačević.

Nakon toga delegati će izabrati i predsjednika, te dva potpredsjednika Izvršnog odbora, a sigurno je da će u samom vrhu bh. fudbala doći do promjene s obzirom da aktuelni potpredsjednik iz Republike Srpske Darko Ljubojević nije delegiran od strane svog područnog saveza.

Što se tiče samog predsjednika Izvršnog odbora, Elvedin Begić prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba uživa veliko povjerenje kako trenutnih članova IO, tako i većine delegata Skupštine i ukoliko ne odustane od kandidature što je u nekoliko navrata nagovještavao, gotovo sigurno će nastaviti voditi krovnu kuću bh. fudbala.

Bilo kako bilo, u četvrtak će bosanskohercegovački fudbal dobiti novu vladu koju će izabrati 60 delegata Skupštine, a SportSport.ba vam donosi imena 26 kandidata za Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

NS TUZLANSKOG KANTONA

Peštalić Nurdin

Kukuruzović Mirsad

NS ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

Begagić Muhamed

Heleg Mirsad

FS BOSANSKO-PODRINJSKOG KANTONA

Imamović Samir

Raščić Muhidin

NS SREDNJE BOSANSKOG KANTONA/KSB

Basara Dino 

Sarajčić Midhet

FS KANTONA SARAJEVO

Begić Elvedin

Džindo Adnan

NS POSAVSKE ŽUPANIJE ORAŠJE

Barukčić Mato

Jozić Mato

ŽNS  ZAPADNOHERCEGOVAČKI

Bevanda Josip

Soldo Dragan

NS HERCEGOVAČKO-NERETVANSKOG KANTONA/ŽUPANIJE

Beus Ivan

Margeta Mladen

ŽNS ŽUPANIJE HERCEGBOSANSKE

Ivković Branko

Perić Ivan

PFS BIJELJINA

Đorđić Slobodan 

Sofrenić Milorad

PFS PRIJEDOR

Jelača Mladen

Vučković Ranko

PFS DOBOJ – PFS BANJA LUKA

Spasojević Zlatko

Ilić Draško

PFS ISTOČNO SARAJEVO – PFS TREBINJE

Kulina Dragan

Laketa Žarko

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti