Ko to tamo laže? Sarajčić iznenađen svojom navodnom izjavom

Nikada zanimljivija završnica Premijer lige

Ko to tamo laže? Sarajčić iznenađen svojom navodnom izjavom

A. Beganović

Premijer liga Bosne i Hercegovine ulazi u samu završnicu, a po svemu sudeći do zadnjeg kola vodit će se velika borba za titulu, izlazak u Evropu, kao i ostanak u eliti.

Kako se bliži kraj Premijer lige tako se i sve više "zakuhava". Klubovi koji se bore za titulu, izlazak u Evropu i ostanak, zauzimaju svoje startne pozicije, a izgleda da su pojedini u "rat" uključili i medijsku mašineriju.

Naime, dan nakon što se kompletiralo 25. kolo Premijer lige, u Večernjem listu je "osvanula" izjava sportskog direktora Travnika, Midhata Sarajčića.

"Nije ovo ništa novo jer nas su na Piroti suci jo gore očerupali. Prvo su izmisli jedanaesterac za goste, pa su onda priznali pogodak iz ofsajda. Možda zbog tih bodova ispadnemo iz lige", citirao je Večernji list izjavu sportskog direktora Travnika.

Međutim, ako je vjerovati Sarajčiću, njegova je izjava izmišljena, što samim tim govori da se u "rat" uvlače i mediji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Niko me iz Večernjeg lista nije kontaktirao, niti sam davao bilo kakve izjave. Sarajevo nas je nadigralo, kao i Široki Brijeg i tu priča završava. Suđenje neću komentarisati jer imaju nadležni organi koji su zaduženi za to", za SportSport.ba je istakao Sarajčić.

Tako se na mala vrata u borbu za titulu, Evropu i ostanak uključuju i mediji, što svakako treba spriječiti, a sportsko borilište bi trebalo biti mjesto gdje će se odlučiti prvak, te putnici u Evropu i niži rang.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.