Kobaš koban za goste iz Banovića

Orašje bolje od Budućnosti

Kobaš koban za goste iz Banovića

E. Škorić

Zbog poplava duel prvog kola Prve lige FBiH između Orašja i Budućnosti odigran je tek danas. 

Orašje je na stadionu ‘Goal’ pred oko 100-ak gledatelja odmerilo snage s gostima iz Banovića, teje upisalo tri boda. 

Za ‘labudove sa Save’ ovo je bio prvi trijumf u novoj sezoni, kao i prvi poraz za Rudare na drugoj strani. Koban za goste bio je Antonio Kobaš.

On je mrežu Banovićana tresao u dva navrata, prvo u 55. minuti, a zatim i u 59. minuti s bijele tačke. Prethodno je goste u vodstvo donio Anel Husić golom u 48. minuti. 

Orašje - Budućnost 2:1 (Kobaš 55, 59 - penal/ Husić 48)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Orašje: Mandušić, Lugavić, Špionjak (od 56. Simonović), Kobaš, Marić, Osmanović (od 52. Dominiković), Kovčić, Breškić, Radovanović, Grgić (od 52. Marković), Hubana. 

Budućnost: Mujkić, Đezić, Trumić (od 66. Salihović), Jaranović (od 46. Delić), Aljukić, Idrizović, Kovačević, Mahmutović, Husić, Džinić (od 66. Čamrković), Mustafić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.