Kobilica: Nadam se da ćemo na kraju slaviti plasman u PL
FOTO: kakanj-x.

Prvotimac Rudara iz Kaknja za SportSport.ba

Kobilica: Nadam se da ćemo na kraju slaviti plasman u PL

S. Mlaćo

Pobjedom nad Budućnosti iz Banovića (0:2), nogometaši Rudara iz Kaknja ostvarili su treću pobjedu u nizu.

 U drugom dijelu sezone Prve lige Federacije Kakanjci znaju samo za pobjede, a u Banovićima su pokazali da neće lako odustati od borbe za prvo mjesto.

Mrežu iskusnog golmana domaćih Denisa Mujkića zatresli su u 49. minuti Vedin Kulović, te u 70. Belmin Kobilica.

"Jako bitna pobjeda a nas koja nas vodi bližem ka našem cilju. Sama objeda je došla tako što smo se od početka postavili da idemo na pobjedu i tokom čitave utakmice se vidjela želja i htijenje svih igrača. Na kraju smo sasvim zasluženo odnijeli tri boda", priča Kobilica za SportSport.ba.

U prvom dijelu sezone Kakanjce baš i nije išlo, ali su sada stvari mnogo bolje.

"Tačno je da smo na kraju polusezone imali nekih oscilacija i padova u igri, međutim, imali smo izuzetno kvalitetne pripreme i spremili se jako dobro što se vidjelo u ova tri kola gdje smo pokazali svu svoju snagu", dodao je prvotimac Rudara.

Rudar je sada na četvrtom mjestu Prve lige Federacije i ima 31 osvojen bod, te samo četiri boda zaostaje za vodećom Bosnom. U narednom kolu tražit će novu "tricu" u duelu sa HNK Orašje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Sa ova tri boda u Banovićima i definitivno smo postali glavni kandida za Premijer ligu i potpuno smo se vratili u igru za prvoplasiranom Bosnom. Puni samopuzdanja krećemo u nove pobjede i ka našem cilju, te mislim da ćemo se na kraju svi zajedno radovati ulasku Rudara u Premijer ligu, gdje  mu je po ugledu i kvalitetu kluba realno i mjesto", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba prvotimac Rudara iz Kaknja Belmin Kobilica.

Kobilica je u dosadašnjem dijelu sezone upisao 16 nastupa uz tri pogotka i tri asistencije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi