Kobilica: Od početka meča smo znali šta hoćemo

Kapiten Rudara za SportSport.ba

Kobilica: Od početka meča smo znali šta hoćemo

S. Mlaćo

Junak nove pobjede kakanjskog Rudara, druge ove sezone, na gostovanju kod TOŠK-a (0:1) bio je kapiten Belmin Kobilica.

 Rudar nije baš igrao na svom nivou, ali je Kobilica pred sami kraj pogodio sa 11. metara i doniio svom timu tri boda.

"Kada se uzme u obzir cijeli tok utakmice moram priznati da je ovo bilo jedno teško gostovanje. Ekipa TOŠK-a je borbena ekipa koja je učinila sve kako bi došla do prve pobjede. Međutim, mi smo od početka znali šta hoćemo, postavili se tako i na kraju uzeli tri boda sasvim zasluženo. Sada se okrećemo narednoj utakmici, odnosno ekipi Orašja", kaže kapiten Kakanjaca Belmin Kobilica.

Dvije pobjede donijele su euforiju u Kaknju, ali u FK Rudar žele ostati na zemlji. Svjesni su da bilo sve drugačije od toga moglo biti pogubno.

"Prvi put Rudar ne najavljuje Premijer ligu, idemo od utakmice do utakmice, trudimo se da što bolje igramo, pa šta bude. Sigunrno mogu potvrditi da je ovo jedna od najjačih ekipa koju je Rudar imao otkad sam ja ovdje i mislim da ako ovako nastavimo imamo se čemu nadati. Ukoliko se ukaže prilika za Premijer ligu, znat ćemo je iskoristiti", jasan je Kobilica.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Desetka" Rudara vjeruje u kvalitetan meč protiv Orašja, ali i poziva navijače na podršku.

"Orašje je za nas uvijek neugodan protivnik. Međutim, u ovom trenutku smo kvalitetnija ekipa, što ćemo pokazati i u subotu, te ako Bog da ostvariti nova tri boda i tako nastaviti pobjednički niz. Podrška publike u prve dvije utakmice nam je mnogo značilo, te u subotu očekujem pun stadion i podršku navijača koja bi nam pomogla da ostvarimo još jednu pobjedu. Zaista su nam navijači uvijek 12-ti igrač i bez njihove podrške ne bi bilo isto", dodao je Kobilica na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi