Kobilica: Podrška navijača je potrebna, vjerujem u pobjedu

Kapiten Rudara za SportSport.ba

Kobilica: Podrška navijača je potrebna, vjerujem u pobjedu

S. Mlaćo

Nakon poraza od Čapljine (2:1), nogometaši Rudara iz Kaknja u nedjelju na svom terenu dočekuju Igman iz Konjica.

Boris Pavić će imati domaći debi na klupi Rudara, a svi u Kaknju vjeruju u pobjedu. 

"Boris Pavić je jedan jako dobar stručnjak, jedno veliko ime u našoj ligi i samim tim donio nam je određeni kvalitet. Polako se prilagođavamo novom sistemu rada koji šef od nas zahtjeva i mislim da smo na neki način kroz ove dvije sedmice koliko je sa nama naučili dosta toga. Nadam se da ćemo to prenijeti u nedjelju na teren, šef je prije svega dobar psiholog i traži maksimalan pristup kako na terenu, tako i izvan njega. To je nešto će nam sigurno donijeti napredak, te odvesti Rudar korak više tamo gdje i pripada, a to je borba za Premijer ligu koju u Kaknju svi dugo čekaju", kazao je kapiten Kakanjaca Belmin Kobilica za SportSport.ba.

Rudar je favorit protiv Igmama, ali to ćemo morati i opravdati na zelenom terenu.

"Očekivanja pred nedjeljni susret protiv Igmana su pobjeda, jer mislim da smo kući prosuli previše bodova, tako da sve osim pobjede bi bio veliki neuspjeh za nas. Želimo da odigramo čitavu utakmicu jako i kvalitetno, onako kako mi znamo i samim tim rezultat neće izostati. Ohrabruje nas dobra ekipe, iako nas rezultati baš i ne prate. Najveći problem jeste realizacija u kojoj smo zakazali u posljednjih nekoliko utakmica. Mislim da će nam se u nedjelju sve vratiti i naravno da ćemo slaviti", jasan je kapiten tima iz Kaknja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pozvao je navijače na podršku, što je u ovom momentu svakako i najpotrebnije.

"Poruka za navijače je da budu uz nas i kad je najteže, jer jedino zajedničkim snagama možemo uspjeti i ostvariti zacrtane ciljeve, pa ih pozivam da dođu u nedjelju i budu 12-sti igač. Siguran sam da ih nećemo razočarati", dodao je Kobilica na kraju razgovora za SportSport.ba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi