Selektor mlade reprezentacije BiH

"Kod nas se osjeti nedostatak jednog, a tek četiri igrača"

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas pretrpjela četvrti poraz u šestoj utakmici grupe 9 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naša reprezentacija je poražena od Norveške sa 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Mohamed Elyounoussi u 57. minuti.

Selektor naše reprezentacije Darko Nestorović je nakon utakmice poručio da smatra da Norveška nije zaslužila da pobijedi na Grbavici.

"Ja sam u najavi rekao da je naša reprezentacija bez četiri standardna igrača i osjeti se nedostatak Memije, Prevljaka, Hadžiahmetovića i Ćerimagića. Igračima ništa ne zamjeram, poraženi su od Norveške koja je veoma jak kolektiv. Smatram da Norvežani nisu zasluženo pobijedili. Utakmicu je odlučio jedan gol. Norveška je napravila sistem, dugo godina igraju zajedno i to se vidi", rekao je Nestorović, te potom dodao:

"Mi smo i prije ove utakmice izgubili sve šanse da se kvalifikujemo. Pokušavamo i uspijevamo u podmlađivanju reprezentacije. Naš cilj do kraja kvalifikacija je da ubacimo što više mladih igrača i da oni steknu iskustvo".

"Protiv Švicarske će biti tvrda i čvrsta utakmica, a mi ne možemo igrati tako ofanzivno. Igramo na rezultat koliko nam to odgovara. Protiv Švicaraca smo odigrali najbolju utakmicu u ovom ciklusu, izgubili smo sa 3:1 a trebali smo dobiti 8:3. Jednostavno, u ovoj ekipi se osjeti nedostatak nekog važnog igrača. Ovim momcima treba dati podršku", zaključio je selektor naše mlade selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi