Kodre za historiju bh. fudbala

Sin naslijedio oca

Kodre za historiju bh. fudbala

Kenan Kodro danas je po prvi put zaigrao u dresu reprezentacije BiH. 

U prijateljskoj utakmici sa Albanijom, mladi Kenan Kodro je dobio priliku od prve minute i zajedno sa Edinom Džekom čini napadački tandem, a ovo je ujedno i slučaj koji će ostati upisan u historiju bh. fudbala. 

Do sada u bh. selekciji nije bilo slučajeva da sin naslijedi oca, a debijem u Elbasanu to je pošlo za rukom Kenanu Kodri koji je ostvario dječačke snove iz vremena kada je njegov otac Meho bio prva zvijezda Barcelone i danas popularno zvanih "zmajeva". 

"Moj otac je bio u reprezentaciji, sada sam ja. Nadam se da ću ga prestići u statistici", kazao je mladi Kodro dan pred utakmicu sa Albanijom. 

Kodro je, podsjećamo, mjesto na spisku selektora Baždarevića zauzeo zahvaljujući dobrim igrama u dresu španske Osasune. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi