Kodro: Derbi neće biti isti bez mladih fudbalera u ekipama

Trener Sarajeva za SportSport.ba

Kodro: Derbi neće biti isti bez mladih fudbalera u ekipama

Nakon što smo nešto ranije pisali o problemima s kojim bi se pred derbi mogli suočiti u Željezničaru, ista sudbina mogla bi zadesiti Mehu Kodru i njegovu ekipu.

Klub sa Koševa bi zbog obaveza u juniorskoj reprezentaciji BiH mogao za derbi ostati bez Samira Radovca i Marka Mihojevića, dvojice igrače koji u posljednje vrijeme dobijaju mnogo prilike za igru.

Za komentar smo upitali Mehu Kodru, koji je istakao da bi bila šteta da se derbi odigra bez mladih igrača sa obje strane.

"Radi se o kvalitetnim mladim igračima i njihovim izostankom će i sam derbi izgubiti na kvaliteti. Ne znam šta će klub po tom pitanju uraditi i šta smo uopšte u stanju uraditi. Samir Radovac i Marko Mihojević su u svim kombinacijama za naše utakmice i bitni su za ekipu", rekao je Kodro.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedan od najzanimljivijih vječitih derbija u posljednje vrijeme mogao bi biti osiromašen neigranjem čak petorice juniorskih reprezentativaca sa obje strane, a sama činjenica da toliko važnih aktera jedne takve utakmice još uvijek ima pravo nastupati za selekciju do 19 godina je za svaku pohvalu.

Publika u glavnom gradu Bosne i Hercegovine po svemu sudeći neće moći uživati u potezima mladih nada koje su budućnost Sarajeva i Željezničara, kao i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.