Šef struke FK Sarajevo

Kodro: Nisam previše dobro prolazio na Grbavici kao igrač

Baš kao i Admiru Adžemu, tako će i treneru Sarajeva Mehi Kodri duel sa  Željezničarom biti debi u gradskom derbiju. Fudbaleri Sarajeva pred meč sa gradskim rivalom imaju tri boda manje na svom kontu nego li najstariji sarajevski premijerligaš.

"Očekivanja su velika. Pripremili smo se dobro za utakmicu. Znam  da će utakmica teška. Protivnik je u dobroj formi, ali ja vjerujem u svoju ekipu, u svoju igru", kazao je Kodro, te dodao:

"Nemamo problema sa povredama. Imali smo 2-3 igrača koji su imali problema. Jedino Mitrevski ima laganih problema sa skočnim zglobom.  Svi ostali igrači su spremni".

Svaka utakmica je speficična na svoj način, priznao je to i šef stručnog štaba FK Sarajevo.

"Svaka utakmica je specifična, svakom protivniku treba prići ozbiljno. Ovo je vrlo jaka utakmica. U zadnjih osam utakmica protivnik je upisao sedam pobjeda. Imat ćemo svojih taktičkih zamisli, jer Željo to zalužuje. Ipak, nastaviti ćemo sa našim automatizmom i tako graditi vlastiti sportski epitet. To smo radili i na tome ćemo nastaviti", rekao je Kodro.

Trener Sarajeva ne osjeća veliki pritisak pred svoj debi u gradskim derbijima na klupi Bordo tima.

"Ne osjećam pritisak, ali jedino su mediji pokušali napumpati atmosferu. Pritisak je kanalisan na pozitivan način. Nisam primjetio negativni pritisak primjetio kod mojih igrača", objasnio je Mostarac, 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao igrač Veleža Meho Kodro nije pretjerano dobro prolazio prilikom gostovanja na Grbavici.

"Nisam previše dobro prolazio na Grbavici kao igrač. Više puta smo izgubli nego što smo pobijedili. Ne znam baš te tačne statističke detalje”, rekao je Kodro na kraju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.