Kodro o dolasku na mjesto selektora: Ne želim klizavo tlo
Foto: Eric Lafargue / Servette

Operacija "BiH traži selektora"

Kodro o dolasku na mjesto selektora: Ne želim klizavo tlo

Nakon što je postalo jasno kako Mehmedu Baždareviću neće biti ponuđen novi ugovor, u medijima su mnogi dozivali ime Mehe Kodre kao novog selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Kodro posljednjih mjeseci uživa veliki ugled u Švicarskoj. Sa Servetteom bilježi odlične rezultate i na dobrom je putu da izbori plasman u viši rang, a glasine o mogućem preuzimanju Bosne i Hercegovine došle su i do zemlje satova, sira i čokolade, pa se Kodro često susreće s pitanjem hoće li ponovo postati selektor svoje zemlje. 

Za sada, Kodro izbjegava dati konkretan odgovor. 

"Svako može reći ili pisati što hoće, ali jedina istina je da me dosad nije niko kontaktirao iz N/FSBiH. Ne moram reći šta bih uradio ukoliko bi došlo do poziva, jer to još uvijek niko nije uradio", kazao je Kodro, dodavši:

"Ne želim ulaziti u klizavo tlo. Tu nema oklijevanja, jer nema razloga za to. Ja sam trenutno koncentrisan isključivo na Servette i na sljedeću utakmicu." 

Mostarski stručnjak je već jednom imao priliku biti selektor, tačnije u periodu od januara do maja 2008. godine. Otkaz mu je uručen nakon što se usprotivio odigravanju prijateljske utakmice protiv Irana. 

Operacija "BiH traži selektora" je na početku. Ko će dobiti priliku da probudi momčad zapalu u letargiju bit će poznato do kraja godine. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi