Kodro opisao poziv iz BiH: Mislio sam da je porodica...
Foto: EPA

Dao zanimljiv intervju za Marcu

Kodro opisao poziv iz BiH: Mislio sam da je porodica...

Epizoda Kenana Kodre u reprezentaciji BiH nije mogla početi bolje. U trećem nastupu za državni tim Kodro je uspio doći do prvijenca, čime je postao deveti čovjek u historiji koji je za reprezentaciju svoje zemlje postigao gol nakon što je to nekad ranije učinio njegov otac. Ono što je porodici Kodro pošlo za rukom ranije su učinili Periko i Xabi Alonso sa Španijom, Finn Laldrup i njegovi sinovi Brian i Michael u dresu Danske, Djalma Santos i Djalminha sa Brazilom...

Mlađi Kodro je dao intervju za uglednu Marcu u kojem se dotakao brojnih tema. Govorio je, između ostalog, o kvalifikacijama, odnosu sa Džekom, a prisjetio se i trenutka kada je po prvi put dobio poziv u reprezentaciju.

"Kada sam imao 16 godina dobijao sam pozive u omladinsku selekciju Španije. Bila je to velika generacija. Sa mnom su igrali Jese, Paco Alcacer, Deulofeu, Rafinha, Bernat...", prisjetio se Kodro i potom nastavio:

"Nekoliko godina kasnije sam ostvario svoj san time što sam zaigrao za BiH. Kako sam čuo za poziv? U tom trenutku sam sjedio i ručao sa sestrom. Obično me iz BiH zove samo porodica, no ovoga puta je bilo drugačije. Kada sam saznao o čemu se radi bio sam šokiran, nisam znao šta da radim, ali otac je naravno bio prvi kojem sam javio." 

Dotakao se Kodro tokom razgovora i nedavne utakmice protiv Gibraltara. 

"Kao dijete sam gledao kako moj otac igra za reprezentaciju BiH, a sada sam isto to i ja postigao. Nakon utakmice odmah sam zvao na telefon Mehu. Rekao mi je da sam na pravom putu, da nastavim ovako. Nikada neću zaboraviti utakmicu protiv Gibraltara", kazao je Kodro.

O šansama reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Ja sam neko ko je uvijek optimističan. Igranje na Svjetskom prvenstvu je vrhunac za bilo kojeg profesionalnog fudbalera. Neće biti lako, svjesni smo toga, ali ne predajemo se. Kada bi se plasirali, volio bih susret sa Španijom." 

Na pitanje kako je igrati sa svjetskim igračima kao što je Džeko, odgovorio je:

"Džeko me veoma voli. On je kapiten, najbolji igrač u historiji države... Niko osim njega nije uspio postići preko 50 golova za reprezentaciju. Igrati s njim u timu je privilegija i volio bih da u karijeri postignem ono što je on." 

Problema sa prilagodbom, kako kaže, nije imao.

"Bosanski jezik se govori u mojoj kući, tako da s tim nisam imao problema. Pored toga, oduvijek sam išao na odmor u BiH kako bih mogao vidjeti prijatelje, porodicu...", riječi su Kodre u razgovoru za špansku Marcu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi