Kodro ponovo meta švicarskih novinara
Foto: Eric Lafargue / Servette

Hoće li biti selektor BiH?

Kodro ponovo meta švicarskih novinara

Izbor novog selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nije samo tema u našoj zemlji, već i u Švicarskoj. Razlog je - Meho Kodro.

Nekadašnji proslavljeni bh. napadač danas s uspjehom radi u Švicarskoj, gdje vodi Servette, međutim nije tajna da je jedan od kandidata za selektorsku poziciju koja je postala upražnjena odlaskom Mehmeda Baždarevića. 

Kodro je u proteklim danima razgovarao sa Seadom Kajtazom i Zvjezdanom Misimovićem, dvojicom od četvorice članova Komisije za izbor selektora, a glasine o eventualnom preuzimanju Zmajeva interesuju i Švicarce. Tako se Kodro ponovo našao na meti tamošnjih novinara, no i ovoga puta je diplomatski izbjegao odgovor.

"Takve stvari ne želim komentarisati. Ako bih vam dao odgovor koji želite, kako da se poslije suočim sa igračima i čelnicima kluba", upitao je Kodro. 

Mostarac je već jednom imao priliku biti selektor, tačnije u periodu od januara do maja 2008. godine. Otkaz mu je uručen nakon što se usprotivio odigravanju prijateljske utakmice protiv Irana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi