Šef struke Sarajeva nakon utakmice sa Radnikom

Kodro: Sada ćemo se odmoriti i onda se okrećemo Željezničaru

Fudbalski klub Sarajevo slavio je danas protiv Radnika iz Bijeljine na stadionu Asim Ferhatović Hase rezultatom 5:0 u okviru 12. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Bordo tim je pitanje pobjednika riješio već nakon prvih 45 minuta susreta. Izabranici Mehe Kodre vodili su u prvom poluvremenu rezultatom 4:0, a mostarski stručnjak mogao je biti zadovoljan.

"Mislim da je bila kvalitetna utakmica, naročito prvo poluvrijeme, gdje smo dominirali sve vrijeme i mislim da smo zasluženo vodili 4:0. Drugo poluvrijeme je bilo malo drugačije, postigli smo jedan pogodak, ekipa se malo opustila. Drugačije je bilo u odnosu na prvo, ali razumijem opuštanje igrača," kaže Kodro. 

Miloš Stojčev i Samir Radovac su napustili igru nakon prvih 45 minuta, a fudbaleri Sarajeva su izašli zbog povrede. 

"Obojica su imali problema sa povredama. Stojčev je dobio udarac u butinu, a Radovac se žalio na povredu aduktora," kaže Kodro. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sada ćemo se malo odmoriti, pa ćemo od utorka početi da razmišljamo o Željezničaru. Šta reći derbi je velika utakmica, velika priča za sve nas. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati. Pokušat ćemo maksimalno pripremiti utakmicu," kaže Kodro. 

"Ja sam rekao da ne bi bilo dobro da završimo prvi dio sezone sa više od šest bodova zaostatka. Sada su već četiri i to je dobro. Mi ćemo nastojati u naredne tri utakmice da taj zaostatak još smanjimo. Današnje kolo nam je išlo malo na ruku, prije svega jer smo mi dobili, a potom i zbog toga što je Široki remizirao," riječi su Kodre.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.