Kodro više nije trener FK Sarajevo, vraća se Uščuplić

Nakon serije loših rezultata

Kodro više nije trener FK Sarajevo, vraća se Uščuplić

Odlukom Upravnog odbora, Meho Kodro od danas više nije trener FK Sarajevo!

Ovaj trener se na klupi kluba sa Koševa zadržao nešto više od pola godine, a vodio je tim u sedamnaest susreta u kojim je ostvario jedanaest pobjeda, četiri poraza i dva remija.

Nakon dobro započetog posla na klupi aktuelnog osvajača Kupa BiH, uslijedio je niz loših rezultata koji su pokvarili atmosferu među navijačima Sarajeva. 

FK Sarajevo i Meho Kodro su se sporazumno razišli, a ono što je poznato jeste da će vršilac dužnosti trenera do kraja sezone biti Dženan Uščuplić, saznaje SportSport.ba.

Po čemu će se pamtiti Meho Kodro?

Ono što će ostati upamćeno za vrijeme Kodrinog vođenja tima jesu pobjede ostvarene protiv nekih respektabilnih protivnika, ali i brojni kiksevi u susretima u kojim je Sarajevo objektivno važilo za velikog favorita.

Kodro je na klupi Sarajeva debitovao 1.10.2014. godine na kup utakmici protiv Travnika, kada je upisana pobjeda rezultatom 4:0. Sarajevo je pod njegovim vodstvom krajem prošle polusezone pružalo vrlo dobre partije, a redom su padali Slavija, Radnik, Vitez i Sloboda, a ostat će upamćen i po pobjedi na Grbavici protiv Željezničara rezultatom 2:1, u utakmici koja ima veliku važnost za svakog navijača oba sarajevskog kluba.

Uslijedile su pripreme u Antaliji, gdje je Kodro nastavio u odličnom ritmu. Sarajevo je savladalo neke renomirane protivnike poput Metalista i Shiraka, a posebnu čar imala je pobjeda nad beogradskim Partizanom rezultatom 1:0.

Nastavak sezone u Premijer ligi sasvim neočekivano donosi potpuno drugu priču. Na čelu sa Mehom Kodrom, Sarajevo je uprkos relativno povoljnom rasporedu počelo redati kikseve i postalo skoro neprepoznatljivo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Istina, klub sa Koševa je na velika vrata ušao i u proljetni dio sezone gostujućom pobjedom nad Zvijezdom rezultatom 3:0, ali potom je uslijedilo šokantno ispadanje od Borca iz Kupa. Borac je također i na Koševu uspio osvojiti bod, a pritisak je postajao sve veći.

Kako je vrijeme prolazilo, Meho Kodro je izgubio naklonost navijača, a čini se da je sve to kulminiralo nakon domaćeg remija sa Čelikom u prošlom kolu. Danas se ispostavilo da je to bila posljednja utakmica na kojoj je Kodro sa klupe predvodio klub s Koševa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.