Kombinovani Čelik remizirao protiv Žepča

Prijateljska utakmica

Kombinovani Čelik remizirao protiv Žepča

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Kamberovića polje na terenu s plastičnom podlogom odigrali drugu utakmicu u okviru priprema za nastavak sezone. 

Šef stručnog štaba Elvedin Beganović danas je na teren poslao kombinovanu ekipu crno-crveni, gdje su samo od standardnih prvotimaca igrali golman Adilović i lijevi bočni Bureković.

Protivnik domaćinu bila je ekipa Žepča, koja se takmiči u Drugoj ligi-Centar, a s klupe je predvodi legenda Sarajeva i nekadašnji igrač Žepča, Čelika i Sarajeva, Damir Hadžić.

Tokom čitave utakmice Čelik je bio bolja ekipa, ali je Žepče iz jednog od rijetkih pokušaja prema golu postiglo pogodak. U 16.minuti sjajan gol je postigao Marko Jorgić, koji je lob udarcem sjajno matirao Adija Adilovića. Do kraja prvog poluvremena crno-crveni su pokušali izjednačit, Dženan Bureković je pokušao iz slobodnog udarca, ali gostujući golman je fantastično reagovao i spasio svoj gol.

 U drugom poluvremenu ista slika na terenu, Čelik napada, a Žepče se odlično brani, te iz kontranapada pokušavaju ugroziti gol domaćina. Gosti su vodili sve do 65.minute, kada je Vladimir Grahovac sjajno ubacio s desne strane, a defanzivac Goran Popović sa pet metara pogodio za 1:1.

Do kraja utakmice sjajne prilike za domaće su imali Hadžikadunić, Grahovac i Palislamović, ali gostujući golman je danas bio fantastičan, tako da je utakmica završena 1:1, što je svakako moglo više zadovoljiti gostujuću ekipu.

Čelik je danas nastupio u sastavu: Adilović, G.Popović, Kazazić, Duraković, Bureković, Grahovac, Heco, Šabanović, Kasumović, Imamović i H.Adilović. Još su igrali:Vehabović, Hadžikadunić, T.Adilović, A.Čolić, Palislamović.

Zeničani će u srijedu 03.februara otputovati na drugu fazu priprema u Crikvenicu, gdje će ostati 10 dana i odigrati pet pripremnih utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi