Komitet održao sastanak i u Zenici

Nastavljaju se aktivnosti

Komitet održao sastanak i u Zenici

E. Škorić, foto: E. Ćosić

Danas je u hotelu Zenica u Zenici održan sastanak komiteta za normalizaciju na kojem su prisustvovali Ivica Osim, predsjednik komiteta za normalizaciju NFSBIH, Elvedin Begić, Iljo Dominković te predstavnici i sekretari osam kantonalnih saveza.

Članovi Komiteta detaljno su informisali učesnike sastanka iz NS Federacije o dosadašnjim aktivnostima Komiteta koje se odnose na narednu sjednicu Skupštine NS/FS BiH, a posebno pitanje usvajanja novog Statuta.

Istaknuta je neophodnost stvaranja pozitivnog ambijenta u svim sredinama, kako bi delegati na sjednici Skupštine usvojiti Statut i na taj način doveli do ukidanja suspenzije.

Predstavnici NS Federacije BiH i kantolanih/županijskih saveza su se veoma pozitivno odredili prema mjerama koje je preuzeo Komiet za normalizaciju, s tim što će konačan stav po pitanju Statuta jednog dijela županijskih saveza biti poznat nakon što se FIFA/UEFA izjasne o određenim primjedbama na prijedlog Statuta.

Osim je istakao kako će posjetiti i Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru kako bi se upoznao sa pozitivnim iskustvima ovih Saveza, te ih primjenio u našem Savezu.

"Ne bi trebalo da Savez i ono što se dešava budu prepreka za uspjeh reprezentacije, igrači trebaju da igraju, a mi da završimo ostali dio posla", naglasio je Osim.

"Treba biti realan i optimista da nakon svega što je učinjeno u proteklom periodu daje veliku nadu da će Nogometni savez Federacije biti mnogo bliži rješenju ovog pitanja nego što je bio do danas", kazao je Iljo Dominković, bivši član predsjedništva N/FS BiH i dodao kako je jasan stav svih prisutnih da treba po svaku cijenu usvojiti Statut, a nakon toga ići u rješavanje i drugih problema.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.