Komitet za sudije NS/FS BiH pregledao meč Široki-Zrinjski

Održana sjednica

Komitet za sudije NS/FS BiH pregledao meč Široki-Zrinjski

Meč 20. kola Premijer lige BiH za fudbalere između Širokog Brijega i Zrinjskog pregledan je na današnjoj sjednici Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH. 

Nakon održane sjednice usvojeni su sljedeći zaključci:

Utvrđeni su sudijski prospusti koji apsolutno nisu plod tendencije, jer su isti učinjeni na štetu obje ekipe, i to:

- 31. minut:  glavni sudija pogrešno dosuđuje kazneni udarac za gostujuću ekipu;

- 51. minut:  dodatni sudija propušta obavijestiti glavnog sudiju da je načinjen prekršaj u kaznenom prostoru nad domaćim igračem broj 5, te se ne dosuđuje kazneni  udarac;

- 64. minut:  glavni sudija nije isključio iz igre igrača domaćeg tima sa brojem 9 nakon grubog starta nad protivničkim igračem;

- 80. minut:  dodatni sudija propušta obavjestiti glavnog sudiju o situaciji u kojoj domaći igrač broj 5 udara protivničkog igrača, te ga ne isključuje iz igre.

"Imajući u vidu gore navedene propuste,  a u skladu sa UEFA upustvom o ocjenjicvanju sudija i dodatnih sudija, Komitet za sudije i suđenje je utvrdio da su načinjene značajne sudijske greške te je sankcionisao Irfana Peljtu i Tomislava Čuića sa dva ciklusa nedelegiranja (6 utakmica)", saopštili su iz NS/FS BiH.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi