Komitet za sudije: Slavija nije oštećena u duelu s Olimpicom

Iz Lukavice bespotrebno dizali prašinu

Komitet za sudije: Slavija nije oštećena u duelu s Olimpicom

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrano je 13. kolo Premijer lige u kojem je između ostalog Olimpic u Lukavici sa 3:1 savladao Slaviju. Odmah nakon tog susreta iz Slavije su osuli paljbu po sudijama. Međutim, ispostavilo se da su iz Slavije nisu bili u pravu, te da su sudije pomenutog susreta sudile u duhu Pravila igre.

Komitet za sudije i suđenje NS/FS BiH je na redovnoj sjednici održanoj 05. 11. 2014. godine analizirao suđenje na utakmicama XI, XII i XII kola BHT Premijer lige BiH, kao i na revanš utakmicama 1/8 finala Kup-a BiH.

"Detaljnim pregledom i analizom utakmica putem video zapisa i na osnovu izvještaja sudijskih posmatrača, konstatovano je da nije bilo većih propusta u suđenju, te da je isto bilo dobro. Nadalje, a imajući u vidu optužbe iznesene na račun suđenja od strane FK „Slavija“ Istočno Sarajevo u pojedinim sredstvima javnog informisanja u vezi sa utakmicom XIII kola BH Telecom Premijer lige BiH FK „Slavija“-FK „Olimpic“, Komitet je konstatovao da su sve sudijske odluke donesene u duhu Pravila igre, te relevantnih uputstava, kao i da sudije svojim odlukama nisu oštetile nijednu od ekipa.  Komitet za sudije i suđenje je zbog neutemeljenih izjava iznesenih na račun suđenja od strane pojedenih klubova, podnio prijavu Disciplinskoj komisiji NS/FS BiH", navedeno je na službenim stranicama Fudbalskog saveza naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.