Komšijski derbi pripao domaćinu: Mladost bolja od Čelika

BHT Premijer liga BiH, 11. kolo

Komšijski derbi pripao domaćinu: Mladost bolja od Čelika

Mladost je u Doboju kod Kaknja savladala Čelik (1:0) u prvoj utakmici 11. kola Premijer lige BiH. 

Domaći tim je pod vodstvom novog trenera Husrefa Musemića odlično otvorio meč. Prva ozbiljnija šansa je stvorena u desetoj minuti kada je Husić šutirao pored gola, da bi samo dvije minute kasnije odbrana Čelika spriječila udarac Haurdića koji je bio izašao sam pred Bukvića.

I dok su napadi Čelika u prvom poluvremenu djelovali bezopasno, Mladost je sve više prijetila i novu intervenciju Bukvić je zabilježio u 33. minuti kada je Šišić pokušao iz slobodnog udarca. U narednim minutama utakmica je ušla u nešto mirniji tok i nije bilo promjene rezultata u prvom poluvremenu. 

Nastavak utakmice je donio istu sliku na terenu. Odmah na startu Mladost je prijetila preko Kuzmanovića i Isakovića, ali promjene rezultata nije bilo sve do 57. minute. Brkić je izveo slobodan udarac, a lopta je potom na putu do gola prevarila nekoliko igrača obje ekipe i u konačnici Bukvića za vodstvo od 1:0. 

Čelik je nakon primljenog pogotka preuzeo inicijativu i na sve načine je pokušavao doći do izjednačenja. Najbolju priliku je u 75. minuti propustio Jusić kada je sa veoma male udaljenosti šutirao ka golu, ali je golman domaćih Hadžić sjajno intervenisao. 

Osam minuta kasnije Čelik je imao stopostotnu šansu. Nakon ubačaja sa strane Brković je glavom pokušao, međutim lopta je otišla pored gola. Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja i ostalo je 1:0 za Mladost. 

BHT Premijer liga BiH, 11. kolo: 

Mladost - Čelik 1:0 

Mladost: Hadžić, Galić, Laštro, Husić, Sušić, Šišić, Kuzmanović, Brkić, Ramović, Karahmet, Isaković

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Bukvić, Šivšić, Hasanović, M. Popović, Haurdić, Salčinović, Brković, Jusić, G. Popović, Hećo, Duraković

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi