Naš kapiten iz Tirane 1995. godine

Konjić: Italija je bila nešto posebno

S. Mlaćo

Muhamed Konjić bio je prvi kapiten naše reprezentacije s obzirom da je igrao u prvoj službenoj utakmici protiv Albanije u Tirani 30.11. 1995. godine.

 Igračku karijeru je počeo u Slobodi iz Tuzle, a nastupao je u Francuskoj, te Engleskoj. Zbog velike borbenosti navijači Coventry Citya nazvali su ga Big Mo, a 2003. godine dobio je godišnju nagradu za najboljeg igrača kluba.

"Osjećam se lijepo kao prije 20 godina. Ono što mi je nedostajalo svih ovih 20 godine jeste taj entuzijazam, pa i ovi naši dragi navijači. Danas imamo rezultate i sve, ali nam fali malo tog entuzijazam. Ako Bog da na tragu ove utakmice da ponovo krenemo u bolje dane bosanskog nogometa", kazao je Konjić.

Odigrao je ne baš mali broj uakmica u državnom grbu, a pobjeda protiv Italije na Koševu ostala mu je u posebnom pamćenju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Italija je nešto posebna. Albanija je bila prva, ali nismo je mogli doživjeti jer nismo znali koliko nas ima. Protiv Italije smo bili pred svojoj publikom, prvi put u Sarajevu, pa ta pobjeda. To je bilo veličanstveno ne samo za mene, već za sve Bosance i Hercegovce", dodao je Muhamed Konjić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi