Koprivica za slavlje Iskre, Bratstvo sigurno, poraz Vezira

Ubjedljiva pobjeda tima iz Gračanice

Koprivica za slavlje Iskre, Bratstvo sigurno, poraz Vezira

S. Mlaćo

Nogometaši Iskre i Rudara odmjerili su snage u okviru 6. kola Prve lige FBiH, a domaći su slavili sa minimalnih 1:0.

Iskra je bila mnogo bolja u prvom poluvremenu. Čakar je zaprijetio u 22. minuti, ali Sarvan spašava svoj tim u posljednji čas. Šest minuta nakon toga domaći su poveli. Nakon kornera glavom mrežu iskusnog Dujkovića trese Vlado Koprivica. 

Iskra je nastavila igrati veoma ofanzivno, a novi pokušaj Čakara zaustavio je Dujković. Rudar je bio bezopasan i na odmor se otišlo pri rezultate 1:0 za domaće.

U drugom poluvremenu otvoren meč sa obje strane. Kobilica je matirao Ćemana, ali je pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije, a zatim udarac Sarvana brani golman Iskre Ćeman. 

Uzvratio je na drugoj strani Skopljak, ali ostalo je 1:0. Rudar je do kraja zaprijetio preko Kobilice, no njegov udarac zaustavila je prečka i tri boda su ostala u Bugojnu.

NK Iskra - FK Rudar Kakanj 1:0 (1:0)

NK Iskra: Ćeman, Pihura, Koprivica, Bešagić, Nebić, Zukanović, Skopljak, Jurčević, Čakar, Filan, Seferović.

FK Rudar Kakanj: Dujković, Sarvan, Hrustanović, Hećo, Smolo, Kovač, Kobilica, Gačić, Musić, Vehab, Topalović.

Na travničkoj Piroti snage su odmjerili Travnik i Čapljina. Domaći su bili pod imperativom pobjedom, ali nisu uspjeli to i ostvariti. Imali su više od igre, međutim tri boda gostima donio je Leko pred sami kraj meča. Čapljina je tako slavila važna tri boda, a Travnik ostao na samo dva i posljednjem mjestu tablice.

NK Travnik - HNK Čapljina 0:1 (0:0)

NK Travnik: Đurić, Fočo, Lalović, Vila, Rastoka, Rovčanin, Jazvin, Muharemović, Hamzić, Torlak, Tabaković.

HNK Čapljina:  Buntić, Šetka, Popović, Leko, Pervan, Sušac, Buhač, Haračić, Dučić, Isić, Jelavić.

U Gračanici su se sastali Bratstvo i Metalleghe, a domaći su slavili sigurnu pobjedu rezultatom 3:1.

Dva puta za domaće pogodio je Mujkić, te jednom Poturalić, dok je za goste pogodio Hota. Bratstvo je tako ostalo u vrhu tabele, dok je Metalleghe ostalo na tri osvojena boda u šest kola. Jajčani su u ovom meču imali nekoliko lijepih prilika, ali kući se vraćaju praznih đepova.

NK Bratstvo - NK Metalleghe BSI 3:1 (2:0)

Bratstvo: Divković, Hasić, Stjepanović, Salkić, Puturalić, Kahrimanović, Jaganjac, Mujkić, Alihodižić, Ćosić, Ikanović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Metalleghe BSI: Jamaković, Goloman, Radulović, Pljevljak, Hota, Tankuljić, Alispahić, Handžić, Kovač, Kukavica, Hreljić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi