Koševo u centru pažnje, Željo dočekuje Krupu

Liga za prvaka, 3. kolo

Koševo u centru pažnje, Željo dočekuje Krupu

Ovog vikenda su na rasporedu sve utakmice 3. kola Lige za prvaka, a derbi meč igra se na Koševu gdje će Sarajevo dočekati Zrinjski.

Bit će to duel prvoplasirane i trećeplasirane ekipe na tabeli, koje dijele samo dva boda. Plemići trenutno imaju 49, a bordo tim 47 bodova i priliku da pobjedom pretekne svog rivala.

"Bit će to zahtjevna utakmica sa timom koji je fenomenalno vođen, a to je primjer kako treba raditi u BiH. Oni rade kako treba da se radi. Ne možemo svi pobjeđivati stalno i treba sakupiti što više bodova i na kraju sakupljanjem bodova ćemo dobiti prvaka. Da li će to biti utakmica u derbijima, ne mislim jer svaka pobjeda nosi tri boda i jako su bitne sve utakmice. Ne mislim da će isključivo derbi odlučiti o prvaku naše zemlje", poručio je Janjoš pred derbi meč.

Sa druge strane, Zrinjski na Koševo stiže nakon domaćeg remija sa Željezničarom (0:0) i eventualnim porazom na Koševu bi nakon dugo vremena prepustio vrh tabele drugoj ekipi. Plemići mogu ostati lider u slučaju remija, a iz Mostara najavljuju da u Sarajevo dolaze po sva tri boda.

Na Grbavici će snage odmjeriti Željezničar i Krupa, gdje bi sve osim pobjede domaćeg tima bilo veliko iznenađenje. Ipak, u taboru Plavih su svjesni da se unaprijed dobijene utakmice najteže dobijaju, pa Slavko Petrović stoga poziva na oprez i nada se da će njegova ekipa postići gol u što ranijoj fazi utakmice.

"Očekujem da protiv Krupe pokažemo bolje lice nego protiv Zrinjskog i da osvojimo tri boda, te da nam se uz malo sreće poklopi i rezultat sa Koševa. Znamo vrline i mane Krupe i pokušat ćemo osigurati tri boda na vrijeme. Krupu smo ove sezone dva puta pobijedili, ali smo se prošli put mučili s njima na Grbavici", riječi su trenera Željezničara.

"Nalazimo se na dobrom putu da izađemo iz rezultatske krize, ali teško je da se rezultatski protiv Želje možemo vaditi. Ipak treba priznati da su Željezničar, Zrinjski i Sarajevo daleko najkvalitetnije ekipe u eliti, a mi ćemo bodove u ovoj Ligi za prvaka tražiti prevashodno protiv Radnika i Slobode", jasan je trener Krupe Slobodan Starčević.

I treća utakmica 3. kola Lige za prvaka će biti izuzetno zanimljiva i rezultatski važna, jer se u Bijeljini sastaju Radnik i Sloboda. Ova dva tima se bore za četvrto mjesto koje bi na kraju sezone moglo garantovati izlazak u Evropu, naravno u zavisnosti od toga ko će osvojiti Kup BiH.

Sloboda je u mini krizi rezultata i na posljednje dvije utakmice nije osvojila nijedan bod, dok je Radnik od početka Lige za prvaka upisao dva remija.

"Utakmica protiv Radnika je utakmica u kojoj neću opteretiti igrače. Ovaj put moramo poraditi na tome da stvorimo manje grešaka od Radnika, a Radnik gotovo da ne griješi. Imaju kompaktnu cjelinu, primaju malo golova i zato imaju četiri boda više od nas", rekao je Vlado Jagodić pred utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znamo kvalitet koji posjeduje Sloboda i moramo biti veoma oprezni. Veliki plus nam je povratak golmana Lučića. Ja vjerujem u svoje igrače da će zaigrati onako kako znaju, a to je da ostave srce na terenu i da zabilježimo pobjedu jer smatram da je vrijeme za to", kazao je trener FK Radnik, Nebojša Milošević.

Utakmice Radnik - Sloboda i Željezničar - Krupa igraju se u subotu s početkom u 16:30, odnosno 20 sati, dok je derbi meč Sarajeva i Zrinjskog na rasporedu u nedjelju od 19 sati. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi