Kosorić donio Željezničaru pobjedu u Gabeli
Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Plavi slavili sa 1:0 i potvrdili prolaz dalje

Kosorić donio Željezničaru pobjedu u Gabeli

Željezničar je danas u Gabeli potvrdio plasman u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine pobjedom nad GOŠK-om rezultatom 1:0.

Igrao se dvanaesti minut kada su Plavi došli u vodstvo. Nakon jednog kornera, najbolje se snašao Aleksandar Kosorić koji je pogodio za 1:0. 

Nakon gola, opao je ritam utakmice, a možda i najbolju priliku za izjednačenje GOŠK je imao u 36. minuti. Milović je centrirao, ali je Kjosevski bio siguran.

Drugo poluvrijeme je donijelo prilično nezanimljivu utakmicu u kojoj je Željo uspio mirno sačuvati prednost i rutinski privesti posao kraju. Gosti sa Grbavice su u 70. minuti imali dobru priliku i za postizanje drugog pogotka, ali je Mujagić šutirao u golmana domaćeg tima.

Ostalo je do kraja 0:1, pa su se Plavi plasirali u četvrtfinale ukupnom pobjedom od 4:0.

1/8 finala Kupa BiH:

GOŠK - Željezničar 0:1 (Kosorić 12')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

GOŠK: Mulać, Milović, Dalmatin, Puljić, Ereiz, Đajić, Rodin, Majstorović, Marić, Jelavić, Nikolić.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Uzelac, Kosorić, Memija, Blagojević, Đelmić, Sadiković Enis, Sadiković Damir, Tiago, Kokot, Hodžurda.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.