Kosorić: Ovo je najljepša stvar moje karijere

Defanzivac Želje nakon poziva selektora Baždarevića

Kosorić: Ovo je najljepša stvar moje karijere

Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević danas je objavio spisak fudbalera na koje će računati u predstojećim prijateljskim mečevima, a na njemu se našao i defanzivac Željezničara Aleksandar Kosorić.

Kosorić je za portal SportSport.ba kazao da je pomalo iznenađen pozivom, ali da će dati sve od sebe da opravda povjerenje koje mu je ukazao selektor Baždarević.

"Iskreno, iznenađen sam pozivom. Ovo je najljepša stvar koja mi se desila u karijeri nakon kapitenske trake koju sam dobio u Željezničaru. Ovo je najveće dostignuće moje karijere i zaista ne može biti ništa ljepše od poziva u nacionalni tim. Moram reći da ću dati sve od sebe da opravdam očekivanja i povjerenje koje mi je selektor ukazao ovim pozivom", započeo je Kosorić i dodao:

"Selektor će odlučiti koliko ću minuta igrati i da li ću opšte igrati, a na meni je da te eventualne minute iskoristim maksimalno. Čast mi je biti dio ove ekipe. Siguran sam da mnogo toga mogu da naučim od Emira Spahića koji ima veliko iskustvo. Također, tu su i Džeko, Pjanić...Neke fudbalere znam iz omladinskih kategorija, kao što su Šehić, Cocalić i Šunji".

Kosorić se osvrnuo i na sezonu koja je upravo završena u Premijer ligi te je izrazio žaljenje što Željezničar naredne godine neće igrati Evropu.

"Sezona sigurno nije bila uspješna jer nećemo igrati Evropu naredne godine. Što se lično mene tiče, mogu biti zadovoljan svojim partijama. Još uvijek sam pod ugovorom sa Željezničarom i trenutno sam samo koncentrisan na okupljanje reprezentacije", završio je štoper Željezničara.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo da naša reprezentacija prijateljski meč sa Španijom igra 29. maja u St. Gallenu, dok se turnir u Japanu igra od 3. do 8. juna. Protivnik naše selekcije u polufinalu je Danska.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi