Defanzivac Željezničara

Kosorić: Standard je favorit na papiru, nećemo se predati

T. Hebib

Željezničar je u srijedu u poslijepodnevnim satima otputovao u Belgiju, gdje će u okviru 3. pretkola Evropske lige odmjeriti snage sa tamošnjim Standardom. 

Aleksandar Kosorić ističe da je tim iz Liježa favorit u predstojećoj utakmici, ali isto tako vjeruje u pozitivan rezultat. 

"Uspjeli smo se ooporaviti poslije tog nenadanog poraza, koji je došao poslije nekog dugog perioda. Moramo se oporaviti psihički, a to je ujedno i psihički šamar koji se desio pred važnu utakmicu i vjerujem da nas je probudio. Kada smo na pravom nivou možemo da pobijedimo mnogo bolje protivnike kao što je Ferencvaroš, ali isto tako da izgubimo neke utakmice gdje smo bili favoriti", izjavio je Kosorić. 

Kada je u pitanju sličnost između Standarda i Ferencvaroša, defanzivac sarajevskog tima kaže: 

"Sigurno je kvalitet sličan. Visok kvalitet u odnosu na nas, jer se radi o ekipi sa evropskim iskustvom koja igra u jačoj ligi. Oni jesu favoriti na papiru, ali mi se nećemo predati. Pokazali smo protiv Ferencvaroša da imamo igrače koji mogu riješiti utakmicu u svakom trenutku i mislim da možemo doći do pozitivnog rezultata."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.