Defanzivac Željezničara

Kosorić: Velež igra bolje na strani nego kući

Štoper Aleksandar Kosorić jedan je od najstandardnijih fudbalera u ekipi Admira Adžema u prvih deset kola BH Telecom Premijer lige. Defanzivac Plavih svakako će konkurisati za počtni sastav i u meču 11. kola u kojem će Željezničar na svojoj Grbavici ugostiti Velež.

"Očekuje nas teška utakmica protiv jednog jako ozbiljnog protivnika. Sigurno neće biti lako, ali igramo kući, na svom terenu i pred svojim navijačima, te se nadam da ćemo doći do pravog rezultata za nas, a to je pobjeda. Mi ćemo učiniti sve da ispoštujemo zamisli stručnog štaba, te se nadam da će na kraju Željezničar slaviti pobjedu", rekao je Kosorić, te dodao:

"Poznajem ekipu Veleža. Igraju bolje na strani nego kući. Imaju par iskusnih igrača, kao što su Maletić i Škaljić. Radi se o jednoj vrlo ozbiljnoj ekipi koja je izgubila samo od Širokog Brijega i Zrinjskog".

Obzirom da je Kosorić taj koji je uglavnom igrao dok su se na drugoj štoperskoj poziciji mijenjali Bogdanović i Zeljkoviće, prisutne predstavnike medije je zanimalo mišljenje Kosorića o tome s kim mu je lakše igrati u paru.

"Zaista nemam nekih preferencija po tom pitanju. Desilo se da ja igram najčešće, a svejedno mi je s kim igram u paru sve dok to funkcioniše. Možda nešto češće igram sa Bogdanovićem, a na stručnom štabu je da donese procjenu ko je u datom trenutku najspremniji da odgovori zadatku koji je ispred nas", kazao je defanzivac Plavih na kraju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.