Kosorić: Željo je najjači u BiH, žao mi je što neću igrati

Fudbaler Radnika za SportSport.ba

Kosorić: Željo je najjači u BiH, žao mi je što neću igrati

Boje Radnika iz Bijeljine od ove sezone brani Aleksandar Kosorić, donedavni kapiten Željezničara koji s mnogo nestrpljenja očekuje sutrašnji duel protiv bivšeg kluba.

Iako Kosorić neće moći nastupiti na utakmicama protiv Želje u Kupu, bit će podrška svojim saigračima koji će pokušati napraviti iznenađenje.

"U dvije utakmice je sve moguće. Svakako, imamo pravo da se nadamo ali Željo je apsolutni favorit jer je to je najbolja ekipa u nasoj državi. Naravno da mi je žao što neću igrati u Kupu, prvenstveno zbog toga što neću moći pomoći svojim saigračima", rekao je Kosorić za SportSport.ba, nakon čega je dodao:

"Sada smo usmjereni samo na ovu Kup utakmicu, pa onda na prvu sljedeću. Idemo korak po korak i nista ne bih unaprjed pričao".

Radnik je u prošlom kolu remijem na Pecari osigurao plasman u Ligu za prvaka, što je za klub iz Bijeljine novi veliki uspjeh.

"Mi smo svoj prvi cilj ostvarili, a to je plasman u Ligu za prvaka. Sada idemo dalje, korak po korak ka našem sljedećem cilju. Svaku priliku koja nam se pruži ćemo sigurno iskoristiti na bilo kojem od dva fronta", rekao je stoper Radnika. 

Aleksandar Kosorić priznaje da je velika razlika između igranja za Željezničar i Radnik, ali da i jedno i drugo nosi odgovornost svoje vrste.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ja sam prezadovoljan s onim što sam zatekao u Radniku. Znao sam da je ovo klub manji u odnosu na Želju, ali sam iskreno iznenađen koliko je dobro organizovan. Željin dres je nešto posebno i sam po sebi nosi ogroman pritisak ali i igranje u Radniku ima svoj određeni pritisak. Svaki klub zahtijeva da daješ svoj maksimum i da ostvaruješ klupske ciljeve, tako da u svakom kluba ima neke vrste pritiska", zaključio je Kosorić za SportSport.ba.

Prvi meč 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine igra se sutra u Bijeljini, a na rasporedu je od 15 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije