Kostić: Ne pratim forume, portale, a ni Evropsko prvenstvo

Trener Željezničara za SportSport..ba

Kostić: Ne pratim forume, portale, a ni Evropsko prvenstvo

S. Mlaćo

Pomalo neočekivano, tačnije iz drugog plana, Miloš Kostić sjeo je na klupu FK Željezničar. Kostić je od samog početka bio u kombinacijama za tu poziciju,  ali mu se nisu pridavale baš velike šanse. 

Ipak, slovenski stručnjak prezentacijom svog plana zadovoljio je čelnike kluba koji su zatim odlučili da je upravo on pravo rješenje za šefa stručnog štaba našeg najtrofejnijeg kluba.

Nedugo zatim Kostić je prešao na posao, a trenutno tim sa Grbavice  nakon početka priprema u Sarajevu radi na Kupresu gdje smo i razgovarali s njim. Ljubazni Željin šef poželio nam je dobrodošlicu na trening, a zatim  bar na kratko otvorio dušu, mada se stekao utisak da kroz medije i ne želi puno otkrivati o svojoj ekipi, treninzima i ostalima stvarima.

Zanimljivo da je jedina dosadašnja želja Kostića koja se odnosi na medije bila zabrana snimanja treninga, kao što je bio i slučaj  u prijateljskoj utakmici koju su Plavi odigrali protiv Olimpica (0:1) uoči puta na Kupres. A zašto je Željo došao baš na Kupres bilo je naše prvo pitanje za slovenskog stručnjaka.

"Meni su ljudi koji su pripremali globalno pripreme predložili da su uslovi na Kupresu na nivou i da se ekipa može maksimalno spremiti. Vjerovao sam tim ljudima i nisam imao dileme, te stvarno imamo sve uslove da se spremimo kako treba", priča Kostić.

Na jučerašnjem treningu Želju su pojačali Dino Bevab i Stevo Nikolić, ali sve navijače Plavih sigurno zanima da li je to kraj prelaznog roka kada je njihov tim u pitanju.

"Generalno da tražimo neka nova imena - ne tražimo. Međutim, znate kako je, prelazni rok je dug.  Ja sam  zadovoljan kako smo sklopili ekipu po igračkim mjestima i  mi smo sa ova dva igrača zatvorili te naše kritične pozicije, odnosno to što nam je bilo potrebno, a ako iskoči neko od igrača i dođe se u neku kombinaciju,  to je druga stvar. Ne razmišljam o tome i mislim da je za sada ekipa dobro balansirana", ističe slovenski stručnjak.

Svojim nogometašima Kostić je na Kupresu zadao veoma jak tempo i ništa se ne prepušta slučaju.


"Na Kupresu je akcenat na povećanoj kondicionoj pripremi. Ima i suve trke, ima i specijalnih vježbi sa loptom i momci rade maksimalno. Mislim da je to neophodno ako hoće ekipa da se pripremi za napore koji slijede u prvenstvu", jasan je naš sagovornik.

Željin trener ne misli  da će pritisak za ekipu biti što navijači žele trofeje i ni u najgorem snu ne mogu zamisliti još jednu sezonu bez izlaska u Evropu.

"Mislim da to neće biti pritisak. Ja mislim da su to i njihova očekivanja, te kada si igrač te trener u tako velikom klubu to samo po sebi nosi tu odgovornost. Normalno, mi ćemo da se spremimo maksimalno i  da budemo na nivou koji nam donosi željeni cilj", samouvjeren je Željin trener.

Dovođenjem iskusnog Steve Nikolića  Kostić je na slatkim mukama kada su napadači u pitanju.


"Ja sam od prvog dana kada sam došao rekao da ćemo igrati sa dva napadača. Trenutno imamo pet napadača i spremni smo da ovu sezonu napadamo sa tim brojem napadača. Mislim da je Nikolić pravo riješenje za nas", kaže nekadašnji trener u stručnom štabu Crvene Zvezde.

Grčki defanzivac Dimitrios Toskas zbog problema sa pasošem još uvijek nije stigao u Željinu bazu, ali Kostić ne misli da će to biti problem za njega pri uklapanju sa novim saigračima.


"Toskas je imao problema sa papirologijom i morao je da ide nazad u Grčku i da to riješava. Mi ga očekujemo svaki minut i mislim da  neće biti  problem  što sada nije ovdje jer je sezona u Grčkoj mu bila duga i mišljenja sam da će brzo da se uklopi", priča  Kostić.

Za kraj razgovora sa zanimljivim, ali i veoma pedantnim Slovencem zanimalo nas je da li prati dešavanja u ostalim premijerligašima, tačnije u ekipama  koje su potencijalni Željini konkurenti za vrh tabele.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


"Iskreno da vam kažem ja ne pratim forume, portale, čak ni Evropsko prvenstvo, jedino ako slučajno uhvatim koju utakmicu i samo sam skoncentrisan na  naš rad. Za sada smo skoncentrisani na svoj posao, gledamo svoje dvorište i mislim da ćemo spremni dočekati prvenstvo. Kasnije ćemo sigurno pratiti i spremati se za naše protivnike", dodao je na kraju razgovora za naš portal Miloš Kostić, šef stručnog štaba FK Željezničar. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi