Trener Željezničara pred Olimpic

Kostić: Svaka utakmica je derbi, moramo pobijediti

Fudbalere Željezničara ovog vikenda očekuje utakmica 2. kola BHT Premijer lige BiH protiv Olimpica. 

Izabranici Miloša Kostića će nakon remija u derbiju sa Sarajevom odmjeriti snage sa Olimpicom, a uoči utakmice šef stručnog štaba je naglasio da se neće biti opuštanja i da se podrazumijeva da Željezničar ide na tri boda. 

"Spremamo se za Olimpic kao i za svaku utakmicu za koju se trebamo dobro pripremati. Imamo potrebne informacije o Olimpicu, znamo da će biti promjena u njihovom sastavu, ali nije to naivna ekipa koliko možda pokazuje rezultat iz prošle utakmice. Stvorili su nekoliko odličnih šansi protiv Slobode i to nije utakmica koju ćemo odraditi rutinski. Odigrat ćemo maksimalno ozbiljno i nadam se da ćemo osvojiti sva tri boda", kazao je Kostić. 

Na pitanje odakle prijeti najveća opasnost, Kostić je odgovorio: 

"Olimpic je dobar u kontrama. Ima tu dva-tri igrača koja su brza sa loptom, tako da moramo zatvoriti njihove kontre i ne dati im da se brzo otvaraju. Idemo na tri boda, nemamo šta da kalkulišamo i moramo pobijediti."

Kostić je istakao da sastav protiv Sarajeva nije bio 'iznenađujući''. 

"Ekipa Sarajeva je u prosjeku vrlo visoka. Mi smo morali voditi računa i na taj segment, zato su i neki igrači počeli utakmicu koji su za vas novinare bili iznenađenje. U prvih pola sata smo mi kontrolirali sredinu terena i tražili smo svoju poziciju. Na kraju se desilo što se desilo i sad se okrećemo Olimpicu", istakao je Kostić na kraju obraćanja novinarima. 

Trener Željezničara ističe da je svaka utakmica derbi za njegov tim. 

"Nema laganih utakmica, svi se spremaju, svi su sposobni da dobro stoje u fazi odbrane. Znate kakvi su terenu u ovom dijelu godine, tako da sigurno ne smijemo ući lagano u utakmicu. Nama je svaka utakmica derbi. Kad moraš uzeti tri boda nema opuštanja i nadam se da će tako i igrači pristupiti." 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret između Olimpica i Željezničara igra se u subotu s početkom u 17:30h.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi