Kostić zadovoljan zalaganjem i atmosferom među igračima

Željin peti dan na Kupresu

Kostić zadovoljan zalaganjem i atmosferom među igračima

S. Mlaćo

Nogometaši Željezničara već peti dan nalaze se na Kupresu, gdje se spremaju za novu sezonu Premijer lige. Plavi rade u sjajnim uslovima, a na današnjem prvom treningu Miloš Kostić imao je sve igrače na raspolaganju.

Jučer je pripreme na Kupresu napustio Mirko Kramarić koji u budućnosti neće nositi Željin dres, a Kostić je istakao pohvale na račun igrača te dodao da sjajno rade i ispunjavaju svoje obaveze uz veoma dobru atmosferu.

"Za sada sve teče odlično. Pripreme idu u najboljem teku, a ovdje najviše radimo na fizičkoj spremi i polako se uigravamo. Mislim da će to do početka sve biti dobro. Uklapamo se sa novim šefom stručnog štaba, odnosno i on sa nama i mi s njim", istakao je mladi Dženis Beganović,  jedan od pet napadača u Željinom rosteru, dodavši:

"Sigurno je da se svako bori za svoje mjesto, a tako ću i ja za svoje, pa neka počne ko bude bolji. Na meni je da se borim i da dokažem da mogu, a ostalo je na šefu."

Plavi će sezonu otvoriti vječitim derbijem koji će biti odigran na Grbavici. Beganovića smo pitali kako su on i saigrači prokomentarisali ždrijeb za novu sezonu.

"Znamo da u skorijim godinama to nije bilo,  tako da će prvo kolo biti od velike važnosti. U derbiju ništa nije sigurno ali mi ćemo dati svoj maksimum. Uoči izvlačenja bilo je zezancije ko će nam doći i kada će derbi, a  što se mene tiče kad tad bi morali igrati derbi. Kao timove koji će biti u vrhu vidim Široki Brijeg, Zrinjski, Sarajevo te nas", dodao je Beganović.

Šef stručnog štaba Miloš Kostić nam je potvrdio da će se grčki nogometaš Dimitros Toskas priključiti ekipi u utorak u Sarajevu, kada plava ekspedicija dolazi kući, a zatim i putovati sa novim saigračima na pripreme u Sloveniju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sutra će Plavi od 17 sati odmjeriti snage sa Mladosti DK, a duel će biti odigran na Kupresu. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti