Kovač: Ispoštovali smo trenera, ali ne i ostvarili cilj

Prvotimac Metalleghea za SportSport.ba

Kovač: Ispoštovali smo trenera, ali ne i ostvarili cilj

S. Mlaćo

Pogodak Mirze Kovača u 42.minuti nije bio dovoljan nogometašima Metalleghea da u subotu savladaju zenički Čelik (1:1), s obzirom da su gosti u posljednjim minutama došli do važnog boda.

Jajčani sada nakon 12.odigranih kola zauzimaju desetu poziciju i imaju devet osvojenih bodova. U subotu im slijedi gostovanje Krupi, koja je hit prvenstva i zauzima sjajno drugo mjesto.

""Imali smo priliku u prvom poluvremenu riješiti pitanje pobjednika, ali nismo uspjeli. Imali smo i neke prilike u drugom, pogotovo jednu odličnu priliku nakon kornera kada smo mogli postići drugi pogodak i tada bi sve bilo gotovo. Čelik je u drugom poluvremenu krenuo na sve  ili ništa i to im se isplatilo u 90.minuti,  gdje nam je je falilo malo koncentracije. Ispoštovali smo ono što je trener od nas zahtjevao, ali nažalost nismo ostvarili cilj u ovoj utakmici", ističe napadač Metalleghea Mirza Kovač za SportSport.ba.

Protiv Krupe Jajčani su svjesni da neće biti nimalo lako napraviti pozitivan rezultat, ali se nadaju da će im se vratiti brojne šanse te dobre igre iz ranijih utakmica u kojima nisu dolazili do bodova.

"Mi idemo dalje i okrećemo se utakmici sa Krupom za koju se moramo dobro pripremiti. Krupa nije slučajno na drugoj poziciji  i bit će veoma teška i zahtjevna utakmica. Siguran sam da maksimalnim zalaganjem svih nas možemo izvući pozitivan rezultat. Dosad smo odigrali dosta dobrih utakmica u kojima nismo uzeli bodove, ali nadam se da će nam se sve to vratiti, možda baš u utakmici protiv Krupe", kaže napadač popularnih Kraljeva.

Kovač je ove sezone u 12 utakmica postigao dva pogotka uz jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja uvijek dajem maksimum i pokušavam da ispunim sve zahtjeve koje dobijem od trenera, ali naravno da uvijek može bolje. Naporno ću raditi i dalje kako bi bio u što boljoj formi i naravno uz pomoć svojih saigrača postigao što više golova koji su nam sigurno potrebni kako bi ostvarili svoj cilj, a ja ne sumnjam da to možemo", dodao je Kovač na kraju razgovora. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti