Kovač u nadoknadi srušio GOŠK

Prva liga FBiH, 6. kolo

Kovač u nadoknadi srušio GOŠK

Na Mračaju po lijepom vremenu 1.000 gledalaca svjedočilo je pobjedi ekipe  Metalleghe B.S.I. nad GOŠK-om (1:0) u okviru 6. kola Prve lige FBiH.

Prvu pravu priliku izabranici Nermina Bašića imali su u 20. minuti. Kolašinac je odlično ubacio u peterac gostiju, ali je Tabaković bio "kratak". Dvije minute kasnije Kolašinac je ponovo odlično centrirao, a Seferović je glavom sa nekih sedam-osam metara šutirao pored gola. 

Deset minuta kasnije Knežević ubacuje za Kolašinca koji glavoom šutira tik iznad stative gostiju iz Gabele. 120 sekundi poslije isti fudbaler je oprobao svoj šut iz slobodnog udarca, a lopta je završila van okvira gola. Iako su Jajčani većim tokom prvog poluvremena bili dominantniji tim, na poluvrijeme se otišlo s 0:0.

Za pet minuta igre u drugom poluvremenu glavni arbitar meča Musić dodijelio je domaćem timu tri žuta i jedan crveni karton - Tabakoviću. 

Iako sa igračem manje Metalleghe BSI nastavio je napadati. Seferović j iz dobre pozicije šutirao preko gola u 62. minuti, a tri minute kasnije poništen mu je pogodak na intervenciju pomoćnog sudije.

Opsada gostujućeg gola nastavila se i u drugom dijelu drugog poluvremena. Pokušavali su Karađuz, Bibić i Kovač, ali njihovi udarci nisu bili dovoljno precizni.

Dvanaest minuta prije kraja Bibić je oboren u kaznenom prostoru gostiju, ali je ali se sudija nije oglasio. Ipak, u nadoknadi vremena je Kovač uspio pogoditi gol gostiju, te je donio domaćem timu pobjedu od 1:0.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podgrmeč je na svom terenu savladao Orašje s 1:0, a tri boda ekipi iz Sanskog Mosta donio je Arnes Fifić golom iz penala u 26. minuti utakmice.

Prva liga FBiH, 6. kolo:
Metalleghe B.S.I. - GOŠK 1:0 (Kovač 90.)
Podgrmeč - Orašje 1:0 (Fifić 26.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.