Kovačević: Odluku će donijeti Skupština

FSRS protiv ukidanja Predsjedništva

Kovačević: Odluku će donijeti Skupština

D. Banović

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, Mile Kovačević još jednom je ponovio da je za FS BiH i sve tri strane najbolje da ostane Predsjedništvo.

Sve su prilike kako FSRS i pored svih pritisaka od strane UEFA i FIFA ipak neće pristati na uvođenje jednog predsjednika.

"Naš stav je i dalje isti, a to je da Predsjedništvo ne treba ukidati. Ja ne mogu odluku da donesem sam, već će se o tome izjasniti Skupština FS RS. Mi zaista moramo da vidimo i da konsultujemo i sve naše klubove, posebno one koji se takmiče u Premijer ligi. Dakle, odluka je na Skupštini FSRS i kakav stav zauzme ovo tijelo svi će morati da ga ispoštuju i da se drže zaključaka koje donese ovaj najviši organ, bez obzira na to kakva će odluka da bude", rekao je Mile Kovačević.

Termin održavanja Skupštine FS RS još nije određen, ali prema nekim informacijama to bi trebalo da se desi početkom slijedeće godine, najvjerovatnije u januaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije